Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kamervragen over sportief en maatschappelijk belang van uitbreiding KNVB Campus

KNVB Media
KNVB Media
1 december 2022, 10:47

Samen met verschillende natuurexperts en partners willen de KNVB duurzaam investeren in de toekomst van het top- en amateurvoetbal in Nederland. - Foto: KNVB Media

Tweede Kamerlid Rudmer Heerema (VVD) heeft Conny Helder, de minister van Sport, vragen gesteld over het maatschappelijke en sportieve belang van de uitbreiding van de KNVB Campus op het gebied van topinfrastructuur, amateursport, talentontwikkeling en de internationale concurrentiepositie van Nederland in de voetbalwereld.

De KNVB is voornemens om de Campus in Zeist op een duurzame manier uit te breiden. Momenteel loopt er een procedure bij de gemeente Zeist. Samen met verschillende natuurexperts en partners willen we duurzaam investeren in de toekomst van het top- en amateurvoetbal in Nederland. Onderdeel van de plannen is om 10 hectare hoogwaardig natuurgebied te ontwikkelen, 3 nieuwe voetbalvelden aan te leggen en onze maatschappelijke impact in de regio Zeist vergroten.

Natuurinclusief 

De VVD  vraagt ook naar het plan van de KNVB om natuurinclusief te bouwen en het voornemen dat de KNVB heeft om het natuurgebied waar zij gebruik van willen maken te compenseren met meer kwaliteit en meer oppervlakte. Lees hier alle Kamervragen vanuit de VVD.

Zorgvuldig proces

De KNVB heeft een brief van de gemeente Zeist ontvangen, waarin de gemeente op bepaalde punten nadere informatie vraagt. Dit is onderdeel van een zorgvuldig proces wat we met elkaar moeten doorlopen. Al bijna 60 jaar is de KNVB gehuisvest in Zeist. Wij hebben oog voor onze unieke omgeving en alle belangen moeten goed worden afgewogen. De reactie vanuit de gemeente biedt ons goede aanknopingspunten om het plan verder aan te scherpen. De KNVB heeft alle vertrouwen in de duurzame uitbreiding van de KNVB Campus. Dit is een win-win situatie voor de natuur, Zeist en voetballend Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen