Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

GITP en #11 streven naar tool die inzicht geeft in leerstijlen

Louise Arnoldussen
KNVB Media
26 januari 2018, 12:52

Directeur betaald voetbal Eric Gudde en GITP-directeur Ton Dijkzeul ondertekenen het contract. - Foto: KNVB Media

Het innovatiecentrum van de KNVB Campus, ook wel #11 genoemd, gaat samenwerken met GITP. Tijdens het klantevent van GITP, wat donderdag 25 januari plaatsvond in het trainingscentrum van de KNVB Campus, werd de samenwerking officieel gemaakt.

Onze gezamenlijke doelstelling is om een tool te ontwikkelen die een coach inzicht geeft in de leerstijlen van spelers

De komende drie jaar zal het bedrijf de voetbalbond gaan ondersteunen op het gebied van leerstijlen. “Onze gezamenlijke doelstelling is om een tool te ontwikkelen die een coach inzicht geeft in de leerstijlen van spelers en we leren de coaches om daarop in te spelen.”

Met het partnership onderstreept #11 de continue drang naar innovatie. Vanuit het ‘open voetbal innovatiecentrum’ wordt er gebouwd aan een netwerk tussen voetbal, wetenschap en het bedrijfsleven om zo nieuwe innovaties te kunnen ontwikkelen voor het Nederlandse voetbal.

Samenwerking

GITP is een toonaangevend Nederlands bedrijf op onder andere het gebied van assessments, loopbaanadvies, training & opleiding en coaching. “We zijn erg blij met deze samenwerking”, vertelt Daphne van Dijk, community manager van #11. “Uiteindelijk is ons belangrijkste doel om het Nederlandse voetbal verder te brengen en kennis van buitenaf helpt ons om dat te realiseren.”

Ton Dijkzeul, directeur van GITP, is blij dat zijn bedrijf hieraan kan bijdragen. Hij ziet een sterke link tussen de kerntaak van beide organisaties. “Wij zijn al meer dan 70 jaar bezig met het beste uit mensen - en daarmee ook het beste uit organisaties - te halen. Dat doen wij door mensen inzicht in hun kwaliteiten te bieden en door ze te helpen die weer verder te ontwikkelen. Dat komt overeen met dat wat de KNVB Campus doet, namelijk het beste uit sporters halen en zorgen dat ze zich ontwikkelen tot topvoetballers."

"Wat wij doen komt overeen met wat de KNVB Campus doet."

GITP

GITP en de KNVB werken al jarenlang samen omtrent de toelating voor cursisten op de UEFA Pro opleiding. Nu slaat het bedrijf ook de handen ineen met #11. De komende drie jaar zullen beide bedrijven actief gaan investeren in het ontwikkelen van nieuwe kennis voor het voetbal. “We hebben ervoor gekozen om ons te gaan richten op het thema leerstijlen, omdat er daar een aantal aspecten bij elkaar komen”, legt Ton Dijkzeul uit.

“Op de eerste plaats gaan we ons concentreren op hoe je de leerstijlen van spelers in kaart brengt. Dus: hoe herken je als trainer hoe een jongen of meisje snel leert en ontwikkelt. Hier gaan we een tool voor ontwikkelen. Vervolgens gaan we kijken naar hoe je op basis van die leerstijl effectief op kan treden als coach, dus hoe kan een coach handelen naar wat hij weet van zijn speler. Tot slot focussen we ons op hoe je dit alles kan leren aan een trainer, want we willen natuurlijk dat de trainer dit ook goed gaat toepassen.”

Doelstelling

“Onze gezamenlijke doelstelling is om een tool te ontwikkelen die een coach inzicht geeft in de leerstijlen van spelers”, vat Giel Kirkels, manager van het KNVB Kenniscentrum, samen. “Deze doelstelling is gezamenlijk geformuleerd in een sessie waaraan zowel adviseurs van GITP als mensen vanuit de KNVB, waaronder Peter Blangé, hebben deelgenomen.” Om dat doel te bereiken gaat een team vanuit GITP samenwerken met een team vanuit het innovatiecentrum #11 en op structurele basis met elkaar overleggen en ontwikkelen. Daarnaast gaat GITP ook twee werkplekken huren in #11.

Het is mooi dat we met deze kennis ook een brug naar het bedrijfsleven kunnen slaan

Van Dijk: “De samenwerking is nu vastgelegd voor drie jaar. Dat is niet voor niets. Omdat we ervan overtuigd zijn dat je eerst moet zaaien alvorens je kan oogsten. In de toekomst hopen we door deze samenwerking anders te kijken naar hoe je als coach effectief kan zijn, als je de diverse leerstijlen inzichtelijk hebt. Uiteindelijk leidt dit tot het meest optimale team. Dit geldt echter niet alleen voor het voetbal, maar het is mooi dat we met de kennis die we uiteindelijk verkrijgen ook een brug naar het bedrijfsleven kunnen slaan.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen