Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voetbal en plezier tijdens KNVB Voetbalkampen

KNVB Media
KNVB Media
6 mei 2017, 14:14

Slalommend tussen de paaltjes door wordt aan de technische vaardigheden gewerkt. - Foto: KNVB Media

Werken aan de technische vaardigheden, tactische kennis opdoen en vooral heel veel plezier maken. De eerste meivakantie-editie van de KNVB Voetbalkampen zit erop. Van maandag 24 tot en met woensdag 26 april bezocht een groot aantal kinderen in de leeftijdscategorie van 8 tot en met 15 jaar de KNVB Campus om een onvergetelijk voetbalavontuur te beleven.

De enthousiaste deelnemers werden maandagmorgen rond de klok van half 9 ontvangen. De één kwam voor het eendaagse dagkamp, de ander voor het driedaagse dag- en slaapkamp. Bij aankomst op de KNVB Campus werden de jonge talenten verwelkomd door Oranjemascotte Dutchy, waarna zij zich in de kleedkamers van de Oranje-elftallen mochten omkleden.

Opening door de interim-bondscoach

Omkleden in dezelfde kleedkamer als de Oranje-elftallen!

Eenmaal in het Oranjetenue gingen de deelnemers op de foto en volgde de officiële opening door Fred Grim, voormalig doelman én interim-bondscoach van het Nederlands elftal. Op de dinsdag en woensdag werden de eendaagse deelnemers welkom geheten door Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB en eveneens voormalig doelman. De deelnemers aan het driedaagse dag- en slaapkamp werkten zich op dat moment alweer in het zweet tijdens de warming-up.

Net als vorig jaar was er ook dit jaar een vol en gevarieerd programma tijdens de KNVB Voetbalkampen. In één of drie dagen werd er gewerkt aan spelvaardigheden, techniek, tactiek en balbehendigheid, waarbij er voldoende ruimte was voor persoonlijke ontwikkeling (POP-traject). Ook werd er een specifieke keeperstraining gehouden. Plezier maken stond hierbij voorop.

Voetballen met FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub.

Voetballen met profs

De jonge voetballertjes konden genieten van de freestylekunsten van Nasser el Jackson, maar mochten ook een balletje trappen met OranjeLeeuwin Renate Janssen (FC Twente), Ajax-talent Abdelhak Nouri en FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub.

Iedere dag werd afgesloten met een demonstratie op muziek voor de ouders, waarna de dagkampdeelnemers moe maar voldaan – met een certificaat in hun hand, medaille om de nek en een stel rode wangen – huiswaarts keerden. 's Avonds was er voor de overnachtende deelnemers een animatieprogramma met onder meer voetgolf en een Playstation-toernooi.

Deelnemers keerden met een certificaat en een medaille huiswaarts.

KNVB Voetbalkampen

De KNVB Voetbalkampen werden vorig jaar tijdens de zomervakantie voor het eerst gehouden. Ook deze zomer kunnen voetballers en voetbalsters aan hun skills werken op de KNVB Campus. In de periode van 16 juli tot en met 18 augustus is het mogelijk om deel te nemen aan de KNVB Voetbalkampen. Ook voor de herfstvakantie zijn de inschrijvingen al in volle gang. Dan worden de KNVB Voetbalkampen gehouden van 16 tot en met 18 oktober.

KNVB Voetbalkampen KNVB Voetbalkampen Meer informatie over de KNVB Voetbalkampen

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen