Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dortmund-trainer Tuchel aanwezig op congres in Zeist

KNVB Media
KNVB Media
20 april 2017, 9:41

Thomas Tuchel is een van de sprekers tijdens het congres 'Voor het voetbal' - Foto: Soccrates Images

Thomas Tuchel, trainer/coach van Borussia Dortmund, is dinsdag 9 mei één van de sprekers tijdens het voetbalcongres 'Voor het voetbal' op de KNVB Campus in Zeist.

Het voetbalcongres wordt georganiseerd voor vakmensen uit de top van het Nederlands voetbal en is bedoeld om visies over de internationale topsport uit te wisselen en gezamenlijk nieuwe kennis op te doen. Naast Tuchel zijn onder anderen Ajax-trainer Peter Bosz, Martin Rafelt (Duits voetbaljournalist en schrijver van 'Vollgasfußball') en Maurits Hendriks (technisch directeur NOC*NSF) aanwezig als sprekers.

Samen vooruitkijken

Naast Tuchel zijn onder anderen Ajax-trainer Peter Bosz, de Duitse voetbaljournalist Martin Rafelt en technisch directeur Maurits Hendriks van het NOC*NSF aanwezig als sprekers

Tijdens het voetbalcongres komen trainers, hoofden jeugdopleiding, directeuren en prominenten uit het betaald-, vrouwen- en amateurvoetbal samen in Zeist. Er wordt teruggeblikt op de afgelopen periode, maar er wordt vooral vooruitgekeken naar de toekomst van ons voetbal. Dit congres komt voort uit de wens van het Nederlands voetbal om structureler bij elkaar te komen en kennis uit te wisselen om ervoor te zorgen dat ons voetbal zich blijft ontwikkelen en verbeteren. Dit is eveneens een punt dat voortkomt uit het plan 'Winnaars van Morgen'.

Het voetbalcongres 'Voor het voetbal' is bedoeld om navolging te geven aan het KNVB-congres 'De toekomst van het Nederlandse voetbal', dat in december 2014 in Stadion Galgenwaard gehouden werd. Deze bijeenkomst werd destijds bijgewoond door tal van aansprekende namen uit de voetbalwereld: uiteenlopend van topcoaches als Johan Cruijff en Co Adriaanse, hoofden jeugdopleiding als Andries Jonker en Wim Jonk, tot oud-voetballers als Clarence Seedorf, Jaap Stam en Mark van Bommel.

Stap voorwaarts

Dit congres heeft 2,5 jaar geleden veel aanknopingspunten opgeleverd. Het congres 'Voor het Voetbal' van 9 mei aanstaande moet het Nederlandse voetbal opnieuw helpen een stap voorwaarts te maken.

 

Programma

TijdProgramma-onderdeel
13.00 uurOntvangst
13.30 uurOpening door dagvoorzitter Minke Booij
13.40 uurInterview met Hans van Breukelen
14.00 uurPauze
14.15 uurAanvang eerste ronde kennissessies
15.15 uurPauze
15.30 uurAanvang tweede ronde kennissessies
16.30 uurPauze
17.00 uurHoofdspreker: Thomas Tuchel, trainer/coach Borussia Dortmund
18.00 uurAfsluiting dag door Hans van Breukelen
 

Kennissessies

Kennissessie I: Hoe creëer je een winnend team? (Peter Bosz)
Presteren en resultaat boeken is per definitie iets wat je als team doet in het voetbal. Hoe zorg je ervoor dat in deze teamprestatie de bijdrage van het individu optimaal is?

Kennissessie II: Uniformiteit in data (Peter Blangé)
Verschillende clubs proberen nu het ‘Moneyball-principe’ toe te passen door via data-analyse een meer onderbouwde beleidskeuzes te maken. Het begint echter allemaal met de vraag op welke manier wil je wat gaan meten en analyseren?

Kennissessie III: Individuele ontwikkeling versus teamprestatie
Individuele ontwikkeling gaat over de groei en vooruitgang van iemands persoonlijke talenten en eigenschappen. Hoe verhoudt zich dit tot de teamprestatie?

Kennissessie IV: Leiding geven aan een high-performance team (Maurits Hendriks)
Als alle ogen van Nederland op de prestaties van jouw high-performance team gericht zijn, is goed leiderschap van essentieel belang. Op welke manier heeft de leiding geleid tot het benadrukken van ‘prestatiegedrag’ binnen TeamNL?

Kennissessie V: Samenwerken met voetballers uit de Generatie Z (Marjolein Risseeuw)
Alle aanwezige generaties gaan een generatiedialoog aan, zonder al te veel oordelen met elkaar in gesprek komen. Waarna jij meer generatiebewust bent en hebt ervaren wat de verschillende wensen ten aanzien van werk (het spel) en leiderschap tussen de generaties zijn. 

Kennissessie VI: De spelprincipes van Jurgen Klopp: volgassfussball (Martin Rafelt)
Als biograaf en auteur van het boek over Jurgen Klopp zal Martin Rafelt de spelprincipes van het bekende volgassfussball uitleggen.

Kennissessie VII: Scouten: het herkennen van potentiele versterkingen (Paneldiscussie)
Verschillende experts op het gebied van scouting en het herkennen van potentiele versterkingen worden in deze kennissessie aan het woord gelaten en delen hun visie op dit gebied

Kennissessie VIII: Groeispurt als specifieke risicofactor voor blessures (Alien van der Sluis, René Wormhoudt & Edwin Goedhart)
Talentvolle voetballers ondergaan een fysieke groeispurt in een periode waarin ze al intensief worden belast. Deze sessie gaat in op specifieke risicofactoren die hieruit voortkomen.

Voor de teams van morgen

De KNVB Campus stuurt graag vrijblijvend informatie of een passend voorstel. Vul de gegevens in op onderstaand contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen