Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Gerard Marsman: 'KNVB Campus ademt voetbal'

KNVB Media
KNVB Media
5 oktober 2016, 16:22

De CBV vergaderde woensdag voor het eerst op de KNVB Campus. - Foto: KNVB Media

Coaches Betaald Voetbal hield zijn Algemene ledenvergadering voor het eerst op de nieuwe KNVB Campus. Directeur Gerard Marsman was zéér enthousiast over de locatie.

“Ik heb het genoegen gehad om in Duitsland en in Australië rond te kijken en Papendal ken ik natuurlijk goed, maar het is hier minstens net zo mooi als die locaties”, vertelt Marsman. “Ik loop al heel wat jaren mee in het wereldje en weet hoe het hier in Zeist ooit was, maar dit is prachtig. Het ademt voetbal, het is een echte sportomgeving en het is een frisse locatie.”

Een omgeving moet inspireren. Hier kom je binnen en word je direct enthousiast

“Een omgeving moet inspireren, vind ik. Soms kom je ergens binnen en denk je dat er dertig jaar niets gebeurd is. Hier kom je binnen en word je direct enthousiast.“

Van alles te doen

Toch was het ook wel even zoeken voor de CBV. De KNVB Campus was immers voor het eerst de samenwerkingspartner voor de ALV. “Voorheen werkten we altijd samen met een andere locatie en dat ging bijna vanzelf. Nu gingen we naar deze nieuwe locatie, de KNVB Campus, en werkten we dus ook met andere mensen samen. Er is hier van alles te doen dat interessant is voor onze leden en daarom was het ook een uitdaging om het allemaal in een programma van vier uur te stoppen. Uiteindelijk is het ons goed gelukt, vind ik.”

CBV-directeur Gerard Marsman. — Foto: VI Images

“Als het over voetbal gaat, vinden onze leden het sowieso leuk”, vervolgt Marsman. “Het minst aansprekende deel voor hen was onze vergadering, waarin we de zaken bespraken die bij een vakbond horen. Daarna hebben we, in kleinere groepen, een rondleiding gehad en met de KNVB gesproken over een ‘winning mindset’, wat dat nou daadwerkelijk is.”

Reünie

Daarnaast konden veel leden van de CBV herinneringen ophalen in Zeist. “Er zijn heel veel leden van ons die hier een verleden hebben. Ik sprak bijvoorbeeld Evert Theunissen. Voor hem was het dertig jaar geleden dat hij hier voor het laatst was.”

Na een informatief programma, sloot de CBV de jaarlijkse Algemene ledenvergadering af met een borrel. “We zijn als vakbroeders onder elkaar om te spreken over ons werk, maar het is ook een soort reünie. Het moet ook gezellig zijn. Ook daar is de KNVB Campus zeer geschikt voor.”


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen