Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Zwam vertrekt, Koevermans en Van Dijkhuizen aan de slag

KNVB Media
KNVB Media
13 oktober 2015, 7:49

Foto: KNVB

Wim van Zwam verlaat na een dienstverband van 13 jaar de KNVB en gaat voor drie jaar aan de slag bij de Amerikaanse voetbalbond. Hij start in de functie van national coach instructor en zal op termijn ook een nationaal jeugdteam gaan coachen.

Van Zwam: “Ik ben zeer blij met de door USSF aan mij geboden kans om in Amerika te gaan werken. Het lijkt mij fantastisch om in een andere cultuur te gaan meewerken aan het doorontwikkelen van het voetballen in het algemeen en de coaches in het bijzonder. Zonder de ervaring die ik de afgelopen 13 jaar bij de KNVB opgedaan heb, had ik deze functie natuurlijk niet aangeboden gekregen. Ik ben de KNVB – en mijn collega’s van VTZ in het bijzonder - dan ook zeer dankbaar dat ik de kans gekregen heb om mijzelf als (leer)coach verder te kunnen ontwikkelen. Wie weet komen we elkaar in de toekomst weer tegen en tot die tijd veel succes allemaal."

Vervanger

Als vervanger van Van Zwam is Wim Koevermans – eerder actief bij de KNVB - maandag begonnen als leercoach bij de Coach Betaald Voetbal/UEFA Pro-opleiding van de KNVB Academie. Koevermans, de afgelopen jaren werkzaam voor de voetbalbonden van Ierland (als international performance director) en India (als bondscoach), gaat zich verder bezig houden met het ‘Coach de coach’-traject en de uitwerking van de speerpunten van het voetbalcongres.

Behalve Koevermans treedt ook Hans van Dijkhuizen in dienst van de KNVB. Van Dijkhuizen, voormalig trainer van o.a. DOS Kampen, Excelsior ’31 en PEC Zwolle, vervult de functie van leercoach bij de opleiding TC I jeugd/UEFA A Youth. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen