Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

UEFA Pro start in mei met acht deelnemers

KNVB Media
KNVB Media
18 december 2019, 13:12

Dick Schreuder, momenteel assistent-trainer van zijn broer Alfred bij het Duitse Hoffenheim, is één van de deelnemers aan de opleiding UEFA Pro. - Foto: KNVB Media

De UEFA Pro opleiding gaat in mei van start met acht deelnemers. De deelnemers die in seizoen 2020/’21 de opleiding gaan volgen zijn Peter van der Veen, Joseph Oosting, Edwin de Graaf, Dick Schreuder, Ben Kinds, Maurice Verberne, Bas Sibum en Casper Goedkoop.

De UEFA Pro opleiding is de hoogste trainersopleiding van Nederland. Na het behalen van dit diploma kunnen de deelnemers zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

Om beter aan te sluiten bij de veranderende wereld van het betaalde voetbal is de UEFA Pro opleiding de laatste jaren vernieuwd. Dit past bij de hoge eisen die, zowel binnen als buiten het veld, aan de trainer-coach in het betaald voetbal worden gesteld. De KNVB werkt er hard aan om de opleiding altijd actueel en van kwalitatief hoog niveau te houden. Dit gebeurt uiteraard binnen de kaders die de UEFA aan dit diploma stelt.

Toelating en selectieprocedure

Peter van der Veen, onlangs nog actief met Oranje onder 17 op het WK, gaat de opleiding eveneens volgen.

Potentiële nieuwe deelnemers worden in eerste instantie geselecteerd op basis van hun ervaring als zelfstandig trainer-coach. Als deelnemers voldoende ervaring hebben op dit gebied, worden ze uitgenodigd voor een selectiegesprek dat wordt gevoerd door vertegenwoordigers van het betaald voetbal en de KNVB. Op basis van de uitkomst van het selectiegesprek, in combinatie met hun spelerservaring en opleiding, zijn deelnemers toelaatbaar tot de opleiding UEFA Pro.

De toelatingscommissie bestaat uit de belangenorganisaties Coaches Betaald Voetbal (CBV), de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) en de KNVB. Deze commissie buigt zich over de selectieprocedure en gaat dus uiteindelijk over de toelating van nieuwe deelnemers. De UEFA Pro opleiding wordt vanaf aankomend seizoen jaarlijks georganiseerd.

De deelnemers van 2020

  • Ben Kinds
  • Edwin de Graaf
  • Dick Schreuder
  • Maurice Verberne
  • Joseph Oosting
  • Peter van der Veen
  • Bas Sibum
  • Casper Goedkoop

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen