Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Primeur voor geslaagden UEFA B YOUTH-opleiding

KNVB Media
KNVB Media
9 april 2018, 11:06

De jeugdtrainers in de dop tonen trots hun diploma. - Foto: KNVB Media

De eerste geslaagden van de UEFA B Youth-opleiding hebben op vrijdag 6 april hun diploma ontvangen. Deze opleiding is dit seizoen voor de eerste keer in Nederland georganiseerd als pilot, maar zal komend jaar in het hele land worden gehouden.

De opleiding 'UEFA B Youth' richt zich vooral op jeugdtrainers in de dop die willen leren om O19-, O17- en O15-teams, die uitkomen op divisieniveau op verantwoorde wijze te coachen, te trainen en te begeleiden.

Geslaagde pilot

Het is een nieuwe opleiding. De KNVB ervan is overtuigd dat deze opleiding een welkome aanvulling is op het huidige opleidingsaanbod en dat eugdtrainer-coaches zich nog beter kunnen ontwikkelen binnen het voetballandschap. 

Deze eerste opleiding 'UEFA B Youth' was een pilot en werd daarom op slechts twee locaties (West en Noord) georganiseerd. Het aankomend seizoen zal de opleiding door heel het land worden gehouden.

Proeven van Bekwaamheid

De opleiding werd afgesloten met de zogenaamde Proeven van Bekwaamheid. Het diploma “UEFA B YOUTH" is toegekend aan hen, die alle Proeven van Bekwaamheid met goed gevolg hebben afgelegd. Dit zijn:

VoornaamAchternaam
AbassAlmass
IdrisAtesci
Richard van Capellen
RaoulGraham
JorisHendrikx
JasonHous
BrianIJzebaart
JarnoJongkind
JasperMeeder
JoramMelis
ThomasNiehe
SteveOlfers
MarcPieters
MaceoRigters
Patrickde Werk

Het diploma geeft aan de houder het recht om na verkregen licentie als trainer-coach op te treden van clubs, spelende in de 2e klasse en lager van het mannenvoetbal en in de topklasse en lager van het vrouwenvoetbal.

Rinus

Het grootste aanbod voetbaltrainingen, losse oefeningen en meerweekse programma’s. Plan ze in, vink ze af en zorg voor gevarieerde trainingen en een goede ontwikkeling van je team!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen