Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Negen geslaagden voor UEFA B Youth in district Noord

KNVB Media
KNVB Media
28 februari 2018, 9:39

De geslaagden voor de opleiding UEFA B Youth tonen hun diploma. - Foto: KNVB Media

Negen cursisten hebben vrijdag hun diploma ontvangen voor UEFA B Youth in district Noord. De opleiding werd afgesloten met Proeven van Bekwaamheid. Iedereen die hiervoor slaagde, kwam in aanmerking voor het diploma.

Berry Beuker, Jan Marc Bosman, Herre Willem Gaastra, Anne Jan van der Heide, Niels IJben, Geert Arend Roorda, Jarno Voorintholt, Thomas Waanders en Anthony Weltevreden waren de eerste geslaagden van deze opleiding.

Het diploma geeft aan de houder het recht om na verkregen licentie als trainer/coach op te treden van clubs spelende in de tweede klasse en lager van het mannenvoetbal of lager en in het vrouwenvoetbal in de topklasse en lager.

Nieuwe opleiding

De nieuwe opleiding UEFA B Youth richt zich vooral op het verantwoorde wijze leren coachen, trainen en begeleiden van O19-, O17- en O15-teams uitkomend op divisieniveau. De KNVB ervan is overtuigd dat deze opleiding een welkome aanvulling is op het huidige opleidingsaanbod en dat hiermee invulling gegeven wordt aan de ontwikkeling van nog betere jeugdtrainers en -coaches binnen het voetballandschap.

Deze eerste opleiding UEFA B Youth was een pilot. Mede daarom werd deze pilot opleiding op slechts twee locaties (West en Noord) georganiseerd. Volgend seizoen biedt de KNVB Academie de opleiding door het hele land aan.

UEFA B Youth UEFA B Youth Meer informatie over de opleiding UEFA B Youth.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen