Jans niet aan de slag bij opleiding CBV: 'Niets met KNVB te maken'

KNVB Media
KNVB Media
9 mei 2017, 22:45

Ron Jans als trainer van PEC Zwolle. - Foto: KNVB Media

Ron Jans heeft aangekondigd niet aan de slag te gaan als leercoach bij de vernieuwde opleiding Coach Betaald Voetbal. De KNVB en de trainer zijn nu in gesprek over een vertrek. De reden voor vertrek noemt Jans de overgang van Leon Vlemmings van de KNVB naar Go Ahead Eagles.

Ron Jans licht zijn besluit toe: “Ik heb met Leon Vlemmings ideeën uitgewisseld voor de opleiding en gesprekken met cursisten gedaan. We vormden echt een blok. Ik kies er bewust voor een jaar lang niet als trainer aan de slag te gaan, en wilde veel leren van Leon. Toen hij aankondigde in te gaan op de aanbieding van Go Ahead Eagles, verdween voor mij de voedingsbodem om te blijven.”

“Dit staat overigens los van de overige ontwikkelingen bij de KNVB”, geeft Jans aan. “Ik besef dat dit voor de voetbalbond ongelukkig uitkomt. Zij doen echt hun best het voetbal vooruit te brengen. Dat zie je vandaag al op zo’n voetbalcongres. Ik hoop dat ze snel goede opvolgers vinden en ik ben ervan overtuigd dat het een goede cursus wordt.”

Voetbaltop in Zeist: 'Allemaal baat bij dat het goed gaat'Lees meer over het voetbalcongres in Zeist.

De KNVB en Ron Jans zoeken samen naar een oplossing voor de opleiding Coach Betaald Voetbal en de lopende overeenkomst van Ron Jans.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven