Van Nistelrooy en Van Bommel geslaagd voor trainersdiploma

KNVB Media
KNVB Media
5 februari 2016, 14:00

Foto: KNVB Media

Ruud van Nistelrooy en Mark van Bommel zijn geslaagd voor hun cursus Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro) bij de KNVB Academie. Van Nistelrooy en Van Bommel namen deel aan een cursus op maat van anderhalf jaar, bestaande uit de reguliere cursus Coach Betaald Voetbal en een ervaringsgedeelte als trainer-coach. Met het diploma Coach Betaald Voetbal in bezit zijn de oud-internationals bevoegd als hoofdtrainer bij een betaald voetbalorganisatie aan de slag te gaan.

"Mark en Ruud zijn opnieuw twee grote namen uit het Nederlandse voetbal die geslaagd zijn voor de cursus Coach Betaald Voetbal", aldus technisch manager van de KNVB Jelle Goes. "Bij een cursus op maat is er aandacht voor de ervaringen die de oud-voetballers al hebben opgedaan in de wereldtop en concentreren we ons op de elementen van het trainerschap waarin zij zich kunnen ontwikkelen. Mark en Ruud stonden tijdens de cursus continu als trainer op het veld en hebben als assistent-trainer ervaringen opgedaan bij trainers van formaat. Namens de KNVB wens ik hen beide een hele succesvolle toekomst toe in het trainersvak."

Cursus op maat

Naast de reguliere cursus Coach Betaald Voetbal stelt de KNVB in enkele gevallen ook een cursus op maat samen. Deze cursus is een van de uitkomsten uit het congres over de toekomst van het Nederlandse voetbal in december 2014. Oud-internationals met minimaal vijftig interlands, die op twee eindtoernooien actief zijn geweest en ten minste zeven jaar als professional, waarvan vijf jaar in een Europese topcompetitie, onder contract hebben gestaan, komen in aanmerking voor de cursus op maat. Van Nistelrooy en Van Bommel voldoen aan deze criteria, zo kwam Van Nistelrooy 70 keer in actie voor het Nederlandse elftal en speelde Van Bommel 79 wedstrijden in Oranje.

Deze cursussen op maat komen tegemoet aan de specifieke behoeften van de trainer in opleiding. Zowel wat betreft de inhoud van de cursus als de periode waarin de cursist bezig is. De docenten van de KNVB zorgen ervoor dat een cursus op maat kwalitatief hetzelfde is als de reguliere cursussen, want de criteria voor het behalen van het UEFA Pro diploma zijn hetzelfde.

KNVB Academie

De KNVB Academie is een wereldwijd erkend opleidingsinstituut en richt zich op het opleiden, bijscholen en begeleiden van docenten, praktijkbegeleiders, trainer/coaches en (assistent) scheidsrechters die actief zijn binnen de voetbalsport. De KNVB Academie draagt hiermee bij aan het verbeteren en ontwikkelen van het voetbal in Nederland. De KNVB Academie is in 1996 gevormd met de bedoeling voetbalontwikkeling en organisatie van het amateur- en betaald voetbal te ondersteunen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven