Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe bondscoach Mexico doorliep ICC van de KNVB

KNVB Media
KNVB Media
18 november 2015, 10:31

Foto: KNVB Media

De nieuwe bondscoach van Mexico, Juan Carlos Osorio, heeft in 1999 de eerste International Coaching Course van de KNVB doorlopen. Deze cursus werd tot en met 2013 georganiseerd en gaf de cursisten een kijkje in de keuken van het Nederlandse voetbal. Tussen 1999 en 2013 namen in totaal 400 coaches uit 73 verschillende landen deel aan deze jaarlijkse cursus.

De ICC was een antwoord op de vele internationale verzoeken die de KNVB ontvangt. In elf dagen maakte een groep van ongeveer 25 coaches uit alle uithoeken van de wereld kennis met de Nederlandse trainingsmethoden. Tijdens deze dagen bezochten ze wedstrijden, trainingen en een jeugdafdeling. In Zeist werden daarnaast diverse theorie- en praktijksessies afgewerkt onder leiding van twee vast docenten en een aantal gastdocenten.

Naast Osario namen door de jaren heen onder andere ook Finidi George, Daniel Amokachi, Stephan Keshi (allen Nigeria), Kalusha Bwalya (Zambia), Manuel Bucuane (Mozambique) en Hamid Reza Estili (Iran) deel aan de ICC en ontvingen een certificaat.

WorldCoaches

Sinds 2014 is er geen ICC meer georganiseerd, vanwege het feit dat het KNVB Sportcentrum wordt omgevormd tot de KNVB Campus. De KNVB leidt nog wel internationaal coaches op in ontwikkelingslanden met het programma 'WorldCoaches'. Naast de scholing op voetbaltechnisch gebied, worden de lokale coaches op sociaal vlak getraind. Deze life skills trainingen bieden de WorldCoaches praktische tools om voorlichting te geven over belangrijke lokale thema's als gezondheid, criminaliteit en de positionering van meisjes en vrouwen. De KNVB verzorgt deze trainingen in samenwerking met lokale partners.

Kijk hier voor meer informatie over WorldCoaches Kijk hier voor meer informatie over WorldCoaches

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen