Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

4200 scholen in Nederland beleven WK in de klas

KNVB Media
KNVB Media
30 november 2022, 9:30

Overal in Nederland gaven scholen gehoor aan de uitnodiging van de KNVB om dit WK mee te doen met het Schoolvoetbal in de Klas. - Foto: KNVB Media

In het hele land doen scholieren uit Groep 5 tot en met 8 uit het primair onderwijs mee aan het KNVB-project Schoolvoetbal in de Klas. Zij beleven het WK binnen de eigen klasmuren met een lespakket dat speciaal is toegespitst op voetbal in relatie tot de maatschappij. En natuurlijk kleuren de klassen daarbij ook een beetje Oranje.

Wat zijn de twee bijnamen van toekomstig bondscoach Ronald Koeman? Wat kun je nou het beste eten als je tijdens een sportdag tussendoor trek krijgt? En hoe zorg je er in de klas voor dat iedereen mee mag doen? Het zijn zomaar drie vragen die voorbijkomen in het lespakket dat speciaal voor dit WK ontwikkeld is voor kinderen op de basisschool. Maar liefst 4200 scholen en 500 BSO’s in Nederland doen mee aan het project.

Liefst 4200 scholen en 500 BSO’s in Nederland doen mee aan het project.

Interactieve lessen

De leerstof is gericht op het belang van lekker bewegen, gezonde voeding en samen spelen zonder iemand uit te sluiten. In vier interactieve lessen komen de kinderen meer te weten over de hoogtepunten van het Nederlands elftal tijdens eindtoernooien, welke voeding ze het beste kunnen eten om lekker gezond te blijven, wat de overeenkomsten zijn tussen een klas en een team en hoe belangrijk het is om ook in de klas een teamspeler te zijn.

Juichen als Memphis en Virgil.

Van Tytsjerksteradiel tot Middelburg en van Dalfsen tot Geertruidenberg, overal in Nederland gaven scholen gehoor aan de uitnodiging van de KNVB om dit WK mee te doen met het Schoolvoetbal in de Klas. Samen met het lespakket kregen de 4200 scholen en 500 BSO’s een Oranje vlaggetjeslijn, een WK poster, een OneLove poster en een bal meegestuurd om de eigen klas voor de gelegenheid een beetje Oranje te laten kleuren. Op vrijdag 25 november, de dag van de wedstrijd Nederland - Ecuador, gaven veel klassen bovendien gehoor aan de oproep Oranjeshirtvrijdag en verschenen in een Oranje outfit op school.

KNVB Schoolvoetbal

Schoolvoetbal in de Klas is onderdeel van het KNVB-project Schoolvoetbal. Jaarlijks strijden zo’n 300.000 jongens en meisjes uit heel Nederland via dit toernooi om de eer wie de best voetballende klas van heel Nederland heeft. De kinderen komen daarbij uit in de categorieën Meisjes en Gemengd in Groep 5/6 en Groep 7/8.

Voor de KNVB is het Schoolvoetbal al sinds jaar en dag een mooie manier om kinderen op jonge leeftijd enthousiast te maken voor voetbal en om kinderen te bereiken die in het dagelijks leven niet zo makkelijk met een vereniging in aanraking komen. Het Schoolvoetbal komt tot stand in samenwerking met Albert Heijn en Jeugdfonds Sport & Cultuur dat sporten mogelijk maakt voor kinderen wiens ouders de contributie niet zo makkelijk kunnen betalen.

De finale van het Schoolvoetbaltoernooi 2022/'23 staat gepland op woensdag 21 juni 2023.

KNVB Schoolvoetbal KNVB Schoolvoetbal Elk jaar wordt het KNVB Schoolvoetbaltoernooi georganiseerd voor meiden en jongens in het (speciaal) basisonderwijs

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen