Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VAR-cijfers Eredivisieseizoen 2021/’22

KNVB Media
KNVB Media
5 augustus 2022, 13:28

Arbiter Edwin van de Graaf geeft een strafschop na een besluit met behulp van de VAR. - Foto: KNVB Media

Ook in het seizoen 2021/’22 bewees de VAR zijn waarde in de Eredivisie. De VAR greep 89 keer in om advies te geven (1 op de 3,4 wedstrijden), waar 76 keer de juiste beslissing uit voortkwam. Het merendeel van de VAR-ingrepen had betrekking op doelpuntsituaties, wat het gevolg is van de inzet van de buitenspeltechnologie.

“Als we de VAR-cijfers vergelijken met eerdere seizoenen in de Eredivisie en met de internationale competities, zien we dat ze niet bijster veel van elkaar verschillen. We kunnen concluderen dat er dit jaar iets minder VAR-ingrepen zijn geweest dan de jaren hiervoor, maar ook dat er in meer gevallen onterecht niet is ingegrepen. Dat is iets waar we aan moeten werken", zegt coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond.

"Onze ambitie blijft altijd om minder fouten te maken, maar we moeten goed bedenken dat er sinds de invoering van de VAR vier keer minder fouten worden gemaakt dan daarvoor. Verder wil ik benadrukken dat de kwaliteit van de VAR in Nederland gewoon goed is. Onze scheidsrechters worden internationaal vaak uitgenodigd als VAR, recent voor de nodige Nations League-interlands en de WEURO. Dat is geen toeval, de mannen staan goed aangeschreven. Hoewel er soms situaties zijn die beter kunnen, is dat een belangrijk signaal dat we de zaken in Nederland goed voor elkaar hebben.”

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen