Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Talenten blindenvoetbal volgen training op de Campus

KNVB Media
KNVB Media
3 mei 2022, 17:14

KNVB, GSN en diverse clubs gaan hard aan de slag om het blindenvoetbal naar een hoger niveau te tillen. - Foto: KNVB Media

Voor het eerst in de historie van het blindenvoetbal in Nederland werd er een training georganiseerd op de KNVB Campus voor voetballers met een visuele beperking. Onder leiding van coach Harm Oppers werd op zondag 1 mei een bijzondere en leuke training afgewerkt.

Het blindenvoetbal staat in Nederland nog in de spreekwoordelijke kinderschoenen. Het wordt slechts op een aantal plekken in Nederland beoefend. Bij Only Friends (Amsterdam), DSO (Zoetermeer) en de PSV Foundation kunnen spelers met een visuele beperking terecht. De KNVB probeert samen met Gehandicaptensport Nederland het blindenvoetbal in Nederland verder te ontwikkelen. Het aanbieden van blindenvoetbal op meerdere plekken in Nederland behoort tot een van de speerpunten.

Harm Oppers op de KNVB Campus in actie op de talententraining.

Paralympische Spelen

Op dit moment heeft Nederland nog geen nationaal blindenvoetbalteam. De KNVB en GSN richten zich dan ook op de jeugd en willen in kleine stapjes toewerken naar een nationaal team. Harm Oppers, coach van de eerste talententraining en tevens van de blindenvoetballers van PSV, kijkt terug op een mooie ochtend. "Er zijn grote stappen gemaakt in Nederland voor mensen met een visuele beperking om ook volkssport nummer één te kunnen beoefenen. Het was een bijzondere eer om training te mogen geven aan kinderen/jongeren met een visuele beperking uit het gehele land."

"Samen met KNVB, GSN en diverse clubs zullen we hard aan de slag gaan om het blindenvoetbal naar een hoger niveau te tillen, met als ultieme doel deelname aan de Paralympische Spelen in Los Angeles 2028 of Brisbane 2032. Daar doen alleen de beste acht landen van de wereld mee. Het niveau is hoog, dus er moeten nog grote stappen gemaakt worden. Het zou mooi zijn als we over een aantal jaar een team hebben waarmee we kunnen deelnemen aan een internationaal toernooi."

Voor jongens en meiden

Internationaal zijn er alleen nog maar mannen blindenvoetbalteams. Bij de talententraining in op de Campus deden de meiden natuurlijk ook gewoon mee. Blindenvoetbal Blindenvoetbal Wil je meer weten over blindenvoetbal? Hier vind je alle informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen