Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jaarlijks CBV G-voetbaltoernooi in nieuw jasje gestoken

KNVB Media
KNVB Media
15 maart 2022, 10:38

Maurice Steijn, destijds trainer van VVV-Venlo, op de G-voetbaldag in Barendrecht in 2017. - Foto: KNVB Media

Het jaarlijkse G-voetbaltoernooi georganiseerd bij BVV Barendrecht, wie kent het niet? Het is een bijzondere dag, waarin twee werelden naadloos in elkaar opgaan. We hebben het hier over de wereld van de amateur G-voetballer en de wereld van het betaalde voetbal.

Het toernooi wordt georganiseerd door het CBV in samenwerking met de KNVB, BVV Barendrecht, BSBV en Fonds Gehandicaptensport. Het CBV-toernooi kent een rijke historie, ieder jaar nemen er 400 enthousiaste voetballers en voetbalsters deel aan het evenement.

Corona gooide in de zomer van 2020 roet in het eten, het evenement kon voor het eerst in de geschiedenis van het CBV-toernooi niet doorgaan, een enorme teleurstelling voor alle betrokken partijen.

Ook de scheidsrechters uit het betaald voetbal waren jaarlijks van de partij op het CBV-toernooi in Barendrecht.

Nieuw jasje

In de zomer van 2021 hadden we nog steeds te maken met corona. De organisatie ging op zoek naar een alternatief en kwam uit op de Coaches on Tour variant. Als de spelers niet naar Barendrecht kunnen komen, dan gaan de coaches wel naar de spelers toe! Deze nieuwe variant is zowel de spelers als voor de coaches goed bevallen.

Coaches on Tour 2022

Van 19 tot en met 23 september (2022) zullen de coaches van de betaald voetbalverenigingen daarom wederom een bezoek brengen aan lokale G-voetbalteams. De coaches van de profclubs worden gekoppeld aan een lokaal G-voetbalteam. De coach (met staf) zal voor dit team eenmalig de training verzorgen en de spelers zullen ervaren hoe het is om training te krijgen van een coach van een profclub.

Mario Captein, directeur van Coaches Betaald Voetbal: "27 jaar is de G-dag georganiseerd bij BVV Barendrecht. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers van deze mooie vereniging voor alle uren die zij geheel belangeloos hebben ingezet om alle G-voetballers elk jaar weer een onvergetelijke voetbaldag te bezorgen. Samen met de BSVB, Fonds Gehandicaptensport en de KNVB gaan we er alles aan doen om van de nieuwe variant, de Coaches on Tour, minstens net zo’n succes te maken."

Meer weten over Coaches on Tour 2022? Meer weten over Coaches on Tour 2022? Neem dan contact op met de G-voetbalmedewerker uit jouw regio.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen