Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jantje.gg: nieuwe digitale voetbalcompetitie van de KNVB

KNVB Media
KNVB Media
21 december, 10:19
0:46

Met Jantje.gg willen we de ruim anderhalf miljoen FIFA-spelers die Nederland kent met elkaar verbinden. - Foto: KNVB Media

De KNVB lanceert vandaag in samenwerking met KPN Jantje.gg, een digitaal platform voor E_voetballers om FIFA-wedstrijden te spelen in competitieverband, op verenigingen, thuis, in je eigen regio en op je eigen niveau. Met Jantje.gg wil de KNVB de ruim anderhalf miljoen FIFA-spelers die Nederland kent met elkaar verbinden.

De KNVB lanceert vandaag in samenwerking met KPN Jantje.gg, een digitaal platform voor E_voetballers om FIFA-wedstrijden te spelen in competitieverband, op verenigingen, thuis, in je eigen regio en op je eigen niveau. Met Jantje.gg wil de KNVB de ruim anderhalf miljoen FIFA-spelers die Nederland kent met elkaar verbinden.

In oktober 2020 startte de KNVB samen met launchingpartner KPN met het uitrollen van een E_voetbalstrategie. In de eerste fase zag E_Oranje het licht, een nieuw digitaal vlaggenschip naast het Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen en Jong Oranje. In fase twee realiseert de KNVB een nieuwe digitale voetbalcompetitie: de KNVB E_Competitie op Jantje.gg. Allebei met als doel een jonge doelgroep, die voetbalt op het plein, op het veld én digitaal, al op jonge leeftijd te binden aan het voetbal en aan de KNVB.

KNVB start met online FIFA-competities op Jantje.gg.

Voetbalpiramide

Het Nederlandse voetbal kent een voetbalpiramide, die loopt van de vijfde klasse amateurvoetbal tot de Eredivisie betaald voetbal. De KNVB E_Competitie vormt de aanzet van de digitale voetbalpiramide, waarin amateur FIFA-spelers georganiseerd de competitie aan kunnen gaan met spelers van hun eigen niveau en uit hun eigen regio. De KNVB organiseert vanaf maandag 10 januari 2022 het eerste seizoen, dat acht tot negen weken zal duren. In de eerste twee weken spelen de spelers plaatsingswedstrijden in verschillende regio’s waarin het niveau van de spelers wordt bepaald.

Na deze plaatsingswedstrijden worden de spelers ingedeeld in de competities waar zij volgens de KNVB het beste tot hun recht komen en kan promotie en degradatie plaatsvinden. Spelers kunnen in drie verschillende categorieën terechtkomen: goud (voor de uitermate goede en talentvolle FIFA-speler), zilver (voor de goede, maar meer recreatieve FIFA-speler) en brons (voor de FIFA-speler, die net is begonnen, beter wil worden, of het gewoon af en toe een keer leuk vindt).

'Online-trend'

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: "De doelgroep van 12 tot en met 24 jaar heeft een andere voetbalbeleving. Zij zien online- en offlinevoetbal niet meer als losse werelden. Het is een ‘online-trend’ en de KNVB voorziet deze jonge doelgroep graag in hun behoefte. Met Jantje.gg geven we meiden en jongens een extra mogelijkheid om in contact met voetbal te komen, anders dan via de meer traditionele route. Door deze doelgroep in een vroeg stadium via Jantje.gg aan het voetbal te verbinden, hopen wij hen voor het leven te kunnen voorzien van alles wat de KNVB aan voetbalaanbod te bieden heeft."

Aanmelden

Aanmelden voor Jantje.gg is gratis en kan vanaf 12 jaar oud via Jantje.gg. Na de start op maandag 10 januari 2022 moedigt de KNVB de spelers aan om iedere maandag competitiewedstrijden te spelen. Meld je hier aan Meld je hier aan Snel naar Jantje.gg!


Ledenwerving & -behoud

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders binden wekelijks de schoenen onder voor een voetbalwedstrijd of training. Ook bij jouw vereniging staan ze er elk weekend weer: de kids met broekjes tot over de knieën en de vierde reserveteamspelers met te kleine shirts. Het streven is dan ook: een leven lang voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen