Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Simon Kistemaker (81) overleden

KNVB Media
KNVB Media
24 november, 15:07

Oud-trainer Simon Kistemaker is op 81-jarige leeftijd overleden. - Foto: ANP

Een culttrainer. Zo werd Simon Kistemaker vaak omschreven. De oefenmeester overleed dinsdag op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Kistemaker begon zijn trainerscarrière bij de amateurs van Concordia. Zijn eerste stappen in het profvoetbal zette hij in 1969 bij EDO uit Haarlem, dat uitkwam in de Tweede Divisie. Beginjaren tachtig trok hij naar Australië, waar hij bij de Brisbane Lions de legendarische George Best onder zijn hoede had. Later werkte hij in Nederland voor onder meer FC Volendam, Cambuur, DS’79, FC Utrecht en Telstar.

Zijn grootste successen boekte ‘De Kist’ bij De Graafschap. In het seizoen 1990/’91 werd hij met de Superboeren ongeslagen kampioen in de Eerste Divisie. Kistemaker kon in Doetinchem beschikken over onder meer Erik ten Hag, Hans Kraay jr., de makkelijk scorende Peter Hofstede en de betrouwbare doelman Ron Olyslager.

Telstar was tussen 1999 en 2001 de laatste profclub van Kistemaker. Daarna keerde hij terug naar het amateurvoetbal waar hij trainer was van Türkiyemspor, FC Breukelen en ADO’20.

Ziek

De laatste tien jaar van zijn leven werd Kistemaker meerdere keren getroffen door ernstige ziektes. Hij kreeg een hersentumor, prostaatkanker, darmkanker en onderging een zware hartoperatie. Zijn vrouw Thea stond in die periode telkens voor hem klaar. Na haar overlijden in 2020 keerde de kanker helaas weer terug bij Kistemaker. In tegenstelling tot eerdere succesvolle behandelingen was deze nu niet meer te stoppen.

De KNVB wenst familie, vrienden en overige nabestaanden van Simon Kistemaker veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen