Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Statement ongeregeldheden supporters

KNVB Media
KNVB Media
23 september, 16:55

Het is volstrekt onacceptabel dat men bier of voorwerpen naar spelers gooit of het veld betreedt. - Foto: KNVB Media

De KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie zien de sfeer in de stadions en een gezonde rivaliteit tussen clubs als iets wat sterk positief bijdraagt aan de beleving van de grootste sport van Nederland. Wij werken er daarom samen met clubs, overheid en andere betrokkenen vol overtuiging aan dat iedereen veilig kan genieten van een bezoek aan het stadion.

De afgelopen speelrondes zien we in toenemende mate dat er bier en voorwerpen op het veld worden gegooid en dat bezoekers het veld betreden. Dat keuren wij ten zeerste af en hiermee worden duidelijke regels overtreden. Dit soort zaken zorgt voor vervelende en onveilige situaties op de tribunes en op het veld.

Veiligheid

Met betrekking tot de veiligheid van de spelers op het veld nemen we geen enkel risico. Alleen al daarom is het volstrekt onacceptabel dat men bier of voorwerpen naar spelers gooit of het veld betreedt. Dat moeten daders ook begrijpen, anders moeten ze niet naar een stadion komen. Daders duperen bovendien andere supporters, die een wedstrijd willen zien die helaas moet worden stilgelegd. Tegelijkertijd benadelen zij alle spelers op het veld die met hun wedstrijd bezig zijn en hun club, die tuchtrechtelijk kan worden vervolgd.

Clubs en KNVB doen er alles aan om daders van dergelijke ongeregeldheden op te sporen. Zij kunnen een boete en een jarenlang landelijk stadionverbod tegemoetzien.

Positief ondersteunen

Ook buiten Nederland lijken de ongeregeldheden toe te nemen nu na de coronacrisis weer volop supporters het stadion in mogen. Uiteraard maken wij ons hier zorgen over. Het veelvuldig stilleggen van wedstrijden en het uitdelen van straffen maken het voetbal er niet leuker op. We zijn erg blij dat we in het betaald voetbal vanaf komend weekend weer 100% van de stadioncapaciteit mogen gebruiken, maar het zal duidelijk zijn dat we dit wangedrag in de stadions graag direct zien verdwijnen. We roepen alle supporters dan ook op om gezamenlijk hun club op een positieve manier te ondersteunen.

Marianne van Leeuwen, KNVB

Jan de Jong, Eredivisie CV

Marc Boele, Keuken Kampioen Divisie

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen