Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrijdag 11 juni: Oranjevrijdag!

KNVB Media
KNVB Media
10 juni, 9:27

De scholen kleuren vrijdag oranje voor de start van het EK voetbal. - Foto: KNVB Media

Op vrijdag 11 juni start het Europees Kampioenschap voetbal en kleurt heel Nederland weer Oranje! Vanuit KNVB Schoolvoetbal – in de klas! gaan de deelnemende klassen het Nederlands elftal natuurlijk een extra steuntje in de rug geven. We dopen vrijdag 11 juni aanstaande om tot #oranjevrijdag.

Het is deze vrijdag de bedoeling dat zoveel mogelijk klassen op de basisscholen oranje kleuren. Dit kan onder andere door het ophangen van een oranje vlaggenlijn, een poster van Oranje of andere oranje artikelen. Daarnaast komen alle leerkrachten en leerlingen natuurlijk in oranje gekleed naar school. Door deze versieringen en uitdossing, laten de klassen zien dat zij Oranje steunen op EURO2020.

Oranje in jouw klas?

Het is zelfs mogelijk om Oranjespelers ‘live’ in jouw klas te hebben. Ga met Georginio Wijnaldum of Frenkie de Jong in de klas op de foto of doe de move van Memphis Depay na. Dit kan met de KNVB Oranje-app, waarin het onderdeel ‘Beleef Oranje in AR’ zit en zet daarmee jullie favoriete Oranjespelers in de klas. Deel de foto’s en video’s van de klas met de spelers via social media en onderstaande tags en win die meet & greet.

KNVB Oranje-app KNVB Oranje-app Ga naar de KNVB Oranje-app.

Prijzen winnen

De klas die zichzelf het mooiste, het leukste én het uniekste aankleedt, maakt kans op een heuse Oranje beleving op de school, met KNVB Voetbalclinic en een meet & greet met een OranjeLeeuwin. Om kans te maken op deze prijs, zet je op vrijdag 11 juni aanstaande een foto of video van jouw oranje gekleurde klas op Facebook, Twitter, Instagram of TikTok met #oranjevrijdag en tag je @knvb (twitter, facebook) of @officialknvb (instagram) in het bericht.

Samenwerking Albert Heijn

Albert Heijn is hoofdsponsor van KNVB Schoolvoetbal om alle kinderen in Nederland op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met voetbal. Johan van der Zanden, directeur marketing en communicatie van Albert Heijn: “Wij kijken, als partner van de KNVB en supporter van voetballend Nederland, reikhalzend uit naar het EK. Vrijdag 11 juni, op de officiële start van het toernooi, kleuren wij 5.000 klassen oranje.

— 'Voetbal verbindt op school en tijdens het EK.'

"Wij zijn er trots op dat we samen met de KNVB, ondanks de uitdagingen met corona, toch een manier hebben gevonden om het schoolvoetbal te laten leven in heel veel schoolklassen! Zo komen kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking met voetbal en sport. Voetbal verbindt; op school en tijdens het EK. Alle  deelnemende schoolklassen gaan de uitdaging aan om in hun klassen ‘Alles voor Oranje’ te laten zien.” Wij zijn heel erg benieuwd, laat het Oranjefeest maar beginnen!”

KNVB Schoolvoetbal – in de klas!

De actie Oranjevrijdag! is een onderdeel van het alternatieve aanbod van KNVB Schoolvoetbal. Doordat de lokale toernooien van KNVB Schoolvoetbal dit seizoen niet doorgingen, heeft de KNVB een alternatief aanbod aan de klassen aangeboden. Intussen doen zo’n 5.100 klassen mee in het basisonderwijs. Dit houdt in dat meer dan 150.000 kinderen in deze periode toch in aanraking te komen met (school)voetbal, door middel van een uniek klassenpakket (met een heuse Schoolvoetbalkrant, -polsbandjes en -vaantjes) en het uitvoeren van een (voetbal)opdracht, drie challenges en diverse (voetbal)quizzen.

KNVB Schoolvoetbal KNVB Schoolvoetbal Lees hier alles over KNVB Schoolvoetbal - in de klas!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen