Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Michael van Praag erelid 'nummer 14' van UEFA

KNVB Media
KNVB Media
20 april, 14:15

Michael van Praag met UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. - Foto: UEFA

Bij zijn afscheid van de UEFA, als lid van het uitvoerend comité, is Michael van Praag in Montreux tijdens het 45ste congres van de Europese voetbalkoepel, benoemd tot erelid van de UEFA. Die eer viel hem ten deel na 12 jaar lid te zijn geweest van het executive committee.

Toevalligerwijs is Van Praag het 14e erelid in de geschiedenis van de UEFA, een getal dat, zoals bekend, over de hele voetbalwereld gekoppeld is aan Johan Cruijff.

Michael van Praag tijdens het congres. — Foto: UEFA

"Ik ben zeer vereerd met deze waardering", zei Van Praag na afloop van de vergadering. "Ik heb al mijn werk graag gedaan en met name op mijn bemoeienis met de totstandkoming van de Europese Youth League ben ik trots. Die voelt voor mij als een substantiële bijdrage aan de ontwikkeling van ons voetbal. Zo’n erelidmaatschap is een mooie en waardevolle geste vanuit UEFA en vanuit de aangesloten bonden. Een mooie bijkomstigheid is dat je met de status van erelid toch een beetje deel van de familie blijft. Dat doet me goed."

Van Praag feliciteerde tevens Just Spee, die de nieuwe Nederlandse vertegenwoordiger is in het ExCo van de UEFA. Het congres stemde hem het bestuur in. "Ik ben blij voor Just en voor het Nederlandse voetbal. Ik feliciteer hem van harte en zal hem helpen als hij dat op prijs stelt."

Just Spee Just Spee Just Spee gekozen in uitvoerend comité van UEFA.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen