Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Art Langeler verruilt KNVB voor PEC Zwolle

KNVB Media
KNVB Media
11 maart, 16:15

Art Langeler als coach van Jong Oranje in gesprek met Steven Bergwijn. - Foto: KNVB Media

Art Langeler verlaat dit voorjaar de KNVB en gaat komend seizoen als hoofdtrainer aan de slag bij PEC Zwolle. De vijftigjarige Directeur Voetbalontwikkeling bij de KNVB tekent in Zwolle een contract voor twee seizoenen. Langeler start per 1 juli bij de Eredivisieclub.

In mei 2018 complementeerde Langeler het directieteam van de KNVB als de eerste Directeur Voetbalontwikkeling, destijds een nieuwe functie met nadrukkelijke aandacht voor voetbaltechnische posities. Samen met Nico-Jan Hoogma, Directeur Topvoetbal bij de KNVB, vormde hij daarmee het technisch directeurschap van de KNVB. 

KNVB Academie

Daarvoor was Langeler coach van Jong Oranje en coördinator van de nationale jeugdteams. Als Directeur Voetbalontwikkeling was Langeler leidend bij vele projecten, onder meer de vernieuwing van de KNVB Academie, het project Alle trainers in de Basis en de vernieuwde opzet van de topjeugdcompetities. Daarnaast was hij samen met Hoogma verantwoordelijk voor de innovatie en verbetering van de nationale (jeugd)teams.

Na Jong Oranje werd Art Langeler de eerste Directeur Voetbalontwikkeling bij de KNVB.

Fundament

Langeler bekleedde eerder verschillende functies bij PEC Zwolle, waarmee hij in het seizoen 2011/’12 als hoofdtrainer naar de Eredivisie promoveerde. “Ik vertrek omdat ik het prettig vind om in mijn werkende leven om de vier, vijf jaar een nieuwe uitdaging aan te gaan”, reageert Langeler. “Bij PEC Zwolle liggen mooie doelstellingen. We willen het huidige prestatieniveau handhaven en natuurlijk het liefst verbeteren. Daarnaast willen we de komende jaren rendement halen uit de jeugdopleiding. Ik ben de KNVB dankbaar voor een mooie tijd waarin we veel hebben bereikt met heel veel goede collega’s en hopelijk ook een fundament hebben gelegd waarop kan worden verder gebouwd.”

Samenwerking

Eric Gudde, directeur betaald voetbal bij de KNVB: “We willen Art bedanken voor het implementeren van een heldere visie op voetbalontwikkeling bij de KNVB. Zowel in de top- als de breedtesport én bij de diverse opleidingen van de KNVB Academie is sinds zijn aanstelling een aantal belangrijke stappen gezet waar het voetbal in Nederland de komende jaren van kan profiteren. De verbeterde en geïntensiveerde samenwerking tussen de nationale teams van de mannen en de vrouwen is daar een mooi voorbeeld van. Er is een stevige basis gerealiseerd, waar de KNVB en de opvolger van Art op kunnen voortborduren. Tenslotte wensen wij Art het allerbeste met zijn nieuwe uitdaging bij PEC Zwolle.”

Gudde en directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee zijn volop bezig een passende opvolger te zoeken voor de functie van Directeur Voetbalontwikkeling.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen