Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Jeugdraad: 'Laat ons weer wedstrijden in de buurt spelen!'

KNVB Media
KNVB Media
8 maart, 8:52

In aanloop naar de verkiezingen gaat de KNVB Jeugdraad in debat met politici. - Foto: KNVB Media

Jeugdteams kunnen prima veilig in de buitenlucht wedstrijden spelen zolang de clubs zich op fietsafstand van elkaar bevinden. De reisbewegingen blijven dan minimaal, maar hiermee komt wel een eind aan de sleur waarin kinderen tot en met 17 jaar al maandenlang alleen op de eigen club onderling trainingspartijtjes mogen spelen vanwege de coronamaatregelen. Dit en meer gaan de leden van de KNVB Jeugdraad vanavond in het Jongeren Voetbaldebat voorleggen aan politici van de SP, GroenLinks, PvdA, VVD, D66 en CDA.

Het aantal sportende kinderen is gedurende de coronatijd naar een historisch dieptepunt gedaald, terwijl sporten juist zo belangrijk voor hen is. Juist nu. Sporten heeft namelijk een positieve invloed op de fysieke en mentale weerstand en op gezondheidsproblemen zoals overgewicht. De KNVB Jeugdraad zal behalve de oproep om weer wedstrijden te mogen spelen ook andere stellingen poneren en vragen stellen over bijvoorbeeld het sportieve gedrag van de bevraagde politici. Het belang van de sport in de samenleving staat centraal in het Jongeren Voetbaldebat.

De politici die in deze digitale sessie op de vragen van de KNVB Jeugdraad ingaan zijn: Michiel van Nispen (SP), Lisa Westerveld (GroenLinks), Stan Peters (PvdA), Rudmer Heerema (VVD), Jeanet van der Laan (D66) en Harmen Krul (CDA).

Het aantal sportende kinderen is gedurende de coronatijd naar een historisch dieptepunt gedaald, terwijl sporten juist zo belangrijk voor hen is.

KNVB Jeugdraad

De KNVB Jeugdraad bestaat uit elf enthousiaste en ruimdenkende jongeren (14 tot en met 17 jaar) die als spreekbuis gelden voor de 600.000 jonge voetballers en voetbalsters in Nederland. In aanloop naar de verkiezingen gaan zij op maandag 8 maart anderhalf uur in debat met politici over het belang van de sport in de samenleving. De jeugdraadleden stellen vragen en leggen stellingen voor. Bas Ticheler, de perschef van Oranje, leidt de digitale sessie en is voor iedereen tussen 19.00 en 20.30 uur live te volgen via KNVB.nl.

Online debat KNVB Jeugdraad en sportwoordvoerders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen