Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Jeugdraad in gesprek met verkiezingskandidaten

KNVB Media
KNVB Media
5 maart, 9:18

De KNVB jeugdraad gaat in gesprek met verkiezingskandidaten. - Foto: KNVB Media

In aanloop naar de verkiezingen gaan de jongeren van de KNVB Jeugdraad op maandag 8 maart anderhalf uur in debat met politici over het belang van de sport in de samenleving. De jeugdraadleden (14 tot en met 17 jaar) stellen vragen en leggen stellingen voor. Bas Ticheler, de perschef van Oranje, leidt de digitale sessie en is voor iedereen tussen 19.00 en 20.30 uur live te volgen via KNVB.nl.

Op 17 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Politici willen daarom graag hun standpunten onder de aandacht brengen, ook als het gaat om sport. Juist door de coronacrisis is overduidelijk hoe belangrijk sporten is voor de mentale en fysieke gezondheid. Voor de komende vier jaar is het dan ook essentieel dat de sportwereld toegankelijk blijft voor jong en oud.

Politieke partijen hebben verschillende ideeën over hoe dit eruit moet gaan zien. Meer geld naar sporten op school, het instellen van meer buurtsportcoaches of het binnenhalen van meer internationale sportevenementen in Nederland.

De politici die meedoen aan het Jongeren Voetbaldebat zijn onder andere Michiel van Nispen (SP), Lisa Westerveld (GroenLinks), Stan Peters (PvdA), Rudmer Heerema (VVD), Jeanet van der Laan (D66) en Harmen Krul (CDA).

Tweede Kamerverkiezingen: Wat staat er in de partijprogramma’s over sport en bewegen? Tweede Kamerverkiezingen: Wat staat er in de partijprogramma’s over sport en bewegen? Lees hier wat de verschillende partijen met sport willen.

Ieder kind heeft recht op sport

De KNVB organiseert dit debat om het belang van sporten voor de jeugd hoger op de politieke agenda te krijgen. Sporten en bewegen is noodzakelijk voor de gezondheid. Helemaal voor jongeren, die gemiddeld nu veel te weinig bewegen.

Ieder kind heeft recht op sport. Meisjes en jongens verdienen een goede trainer. Wie op jonge leeftijd met plezier leert sporten en bewegen, blijft op latere leeftijd actief. Dit heeft vergaande positieve effecten voor onze samenleving.

KNVB Jeugdraad

Om deze politici te vragen wat ze nou specifiek willen gaan doen voor de sport, en dan met name voor jongeren, is de KNVB Jeugdraad in actie gekomen. De KNVB Jeugdraad bestaat uit elf enthousiaste en ruimdenkende jongeren die als spreekbuis gelden voor de 600.000 jonge voetballers en voetbalsters in Nederland.

Bekijk het jongeren voetbaldebat.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen