Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Toezichthouders herbenoemen Eric Gudde en Jan Dirk van der Zee

KNVB Media
KNVB Media
14 december, 20:23

Foto: KNVB Media

De Raad van Commissarissen (RvC, betaald voetbal) heeft Eric Gudde tot 1 oktober 2021 herbenoemd als voorzitter bestuur Betaald Voetbal van de KNVB. De Raad van Toezicht (RvT, amateurvoetbal) heeft Jan Dirk van der Zee voor drie jaar herbenoemd als directeur-bestuurder van de sectie Amateurvoetbal van de KNVB.

Gudde heeft sinds november 2017 de dagelijkse leiding over het betaald voetbal. Voor hem is het zijn eerste herbenoeming. Dat die slechts voor één jaar is, heeft ermee te maken dat Gudde op 1 oktober 2021 de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Jan Smit, voorzitter RvC: “Eric leidt het Nederlandse betaald voetbal met een enorme drive door de coronacrisis. Misschien heeft Eric daardoor wel meer op zijn bordje gekregen dan voorgaande directeuren bij betaald voetbal. Dat hij tot zijn pensioen aanblijft, betekent hopelijk dat hij het betaald voetbal uit de coronacrisis kan leiden.”

Van der Zee heeft sinds april 2015 de dagelijkse leiding over het amateurvoetbal. Met de herbenoeming start voor Van der Zee zijn derde termijn. Pier Eringa, voorzitter RvT: “De Raad van Toezicht is van mening dat onder leiding van Jan Dirk de KNVB in het algemeen en de sectie amateurvoetbal in het bijzonder zich verder ontwikkelt tot een open, moderne organisatie die denkt vanuit het belang van de leden, oog heeft voor de maatschappelijke context en plaats geeft aan innovatie. Dat gebeurt met in achtneming en behoud van de unieke identiteit van onze voetbalbond.”

De herbenoeming van Gudde en Van der Zee geschiedt volgens de reglementen van de KNVB. Een directeur-bestuurder wordt bij zijn of haar aanstelling door het toezichthoudend orgaan benoemd voor een periode van drie jaar. Daarna kan herbenoeming maximaal drie keer plaats hebben, waarmee een directeur-bestuurder maximaal twaalf jaar in functie kan zijn.

Herbenoeming toezichthouders

Jan Smit blijft tot 1 september 2021 aan als voorzitter van de RvC. Formeel loopt zijn zittingstermijn 1 december 2020 af, maar op verzoek van de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) blijft hij nog een aantal maanden aan. Pier Eringa is – op verzoek van de Ledenraad - voor de komende drie jaar herbenoemd als voorzitter van de RvT. Zo blijft in deze tijden van corona de rust en de continuïteit op dit front gewaarborgd.

Bij de RvT is tevens Jos Vranken door de Ledenraad als lid herbenoemd voor de reguliere termijn van drie jaar.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen