Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

PSV-clubicoon en bondsridder Harry van Raaij (84) overleden

KNVB Media
KNVB Media
16 november, 14:40

Harry van Raaij heeft veel betekend voor het voetbal. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft met droefenis kennisgenomen van het overlijden van Harry van Raaij. De voormalig voorzitter, erelid en clubicoon van PSV is 84 jaar geworden. Voor de KNVB was hij in het verleden onder andere lid van het sectiebestuur betaald voetbal en het beroepscollege licentiezaken. In 2004 werd hij benoemd tot bondsridder.

Als echte clubman was Van Raaij enorm populair onder de supporters van PSV. Na eerst twee periodes als penningmeester bij de club actief te zijn geweest, trad hij in 1996 aan als voorzitter. Deze functie bekleedde hij tot 2004.  

PSV maakte in de jaren onder Van Raaij een flinke groei door. Het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang werden uitgebreid. Bovendien pakte PSV in de periode Van Raaij de landstitel in 1997, 2000, 2001 en 2003. In 1996 wonnen de Eindhovenaren de KNVB Beker. Bijzonder was ook het behalen van de halve finale van de Champions League in 2005. Ook na zijn aftreden bleef Van Raaij betrokken bij PSV. Als trouwe supporter was hij regelmatig aanwezig bij wedstrijden van de Eindhovense club.

Harry van Raaij was van 1996 tot 2004 voorzitter van PSV.

Een voorbeeld voor collega’s

“Harry van Raaij was in zijn tijdperk als actief bestuurder een voorbeeld voor zijn collega’s in het voetbal”, zegt Eric Gudde, directeur betaald-voetbal bij de KNVB. “Daarvoor heeft de KNVB hem in 2004 benoemd tot bondsridder. Harry heeft veel verdiensten voor het voetbal gehad. Zowel bij PSV, de club waarmee hij hartstochtelijk verbonden was, als bij de KNVB, waar hij onder meer lid was van het sectiebestuur betaald voetbal, de voorloper van wat nu het bestuur betaald voetbal heet.”

“Ook nadat hij gestopt was als bestuurder, liet hij zijn mening nog graag horen”, vervolgt Gudde. “Hij discussieerde met open vizier, durfde een visionair te zijn, had vaak een tegendraadse mening of een opvallende kijk op de toekomst van onze sport, maar altijd met respect voor zijn medebestuurders bij clubs en bonden. We verliezen in hem een intelligente man, een ware bondsridder, een man aan wie altijd met een combinatie van weemoed en respect zal worden teruggedacht.”

De KNVB wenst zijn familie, vrienden en overige nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen