Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels

KNVB Media
KNVB Media
30 oktober, 16:00

Het voetbal heeft zelf zeer veel extra maatregelen getroffen om intensief de basisregels te volgen en besmettingen te voorkomen. - Foto: KNVB Media

'Als iedereen zich strak aan de coronaregels houdt, dan loopt het aantal besmettingen niet verder op'. Het belang van deze boodschap heeft nog niet alle doelgroepen even goed bereikt, zoals veel jongeren. Het voetbal neemt daarom het initiatief om met haar rolmodellen een steentje bij te dragen.

Sarina Wiegman, bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, roept iedereen op zich aan de regels te houden.

Via social media-kanalen van spelers, betaald voetbalorganisaties, de Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, Vrouwen Eredivisie en de KNVB roepen voetballers en (bonds)coaches komend weekend iedereen op om zich te houden aan de regels (afstand houden, bij klachten thuisblijven en je laten testen).

Met de hashtag #daardoeikhetvoor worden voetballiefhebbers ook gevraagd met welk (eigen) doel men dit voor ogen kan doen. De één doet dat om te helpen dat familie en vrienden niet besmet raken, de ander doet het om het land open te houden of om gewoon te kunnen blijven voetballen.

Zelf veel extra maatregelen

Ook bondscoach Frank de Boer doet een beroep op ons allen.

Gezondheid en veiligheid van de spelers in het voetbal is zeer belangrijk. Het voetbal heeft daarom zelf zeer veel extra maatregelen getroffen om intensief de basisregels te volgen en besmettingen te voorkomen. Zo ondergaan spelers en staf dit seizoen uit voorzorg een- of tweemaal per week een coronatest.

Alleen negatief geteste spelers komen het veld op zodat de gezondheidsrisico’s tot een minimum worden beperkt. Door positief geteste spelers direct te isoleren is verspreiding van het coronavirus voorkomen. Daarnaast hebben de clubs tienduizenden euro’s geïnvesteerd in het coronaproof maken van accommodaties en vervoer.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen