Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB legt bloemenkrans in Bergamo voor coronaslachtoffers

KNVB Media
KNVB Media
14 oktober, 13:40

Secretaris-generaal Gijs de Jong en bondsvoorzitter Just Spee leggen de krans. - Foto: KNVB Media

Vandaag speelt het Nederlands elftal in het kader van de Nations League de uitwedstrijd tegen Italië in Bergamo. In aanloop naar de wedstrijd heeft de Italiaanse voetbalbond een programma opgesteld om een eerbetoon te brengen aan de slachtoffers van de eerste Covid-19 golf en de zorgmedewerkers die daar aan de frontlinie werkten toen de ziekenhuizen de toestroom van zieken niet meer aankonden.

Vanmiddag waren Just Spee (bondsvoorziter) en Gijs de Jong (secretaris-generaal) namens de KNVB bij een bijeenkomst op het Cimitero Monumentale di Bergamo. Daar waren ook de burgemeester van Bergamo, een delegatie van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) en een delegatie van Atalanta Bergamo. Namens het Nederlandse voetbal legde de KNVB een bloemenkrans als eerbetoon aan de slachtoffers.

Gedurende de wedstrijd is er ruimte gemaakt voor een duizendtal bijzondere toeschouwers. Daaronder zijn 243 burgemeesters van deze zeer hard getroffen regio. Zij vertegenwoordigen op symbolische wijze de bevolking van Lombardije, de regio die in Europa wellicht de hoogste prijs heeft betaald aan het begin van de pandemie. Naast de burgemeesters nemen ook zorgmedewerkers plaats op de tribunes, om hen en hun collega’s te bedanken voor hun levensreddende inzet en de gebrachte offers.

De bijeenkomst op het Cimitero Monumentale di Bergamo.

Bewonderenswaardig

Volgens Just Spee, bondsvoorzitter van de KNVB, is het initiatief van de FIGC bewonderenswaardig en is het gevoel van gemeenschap heel aangrijpend. “Ook in Nederland hebben we enorm veel te danken aan onze zorgmedewerkers. We moeten als land de besmettingscijfers omlaag zien te krijgen al is het alleen al om onze verpleegkundigen, artsen en andere cruciale beroepen te ontzien.”

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, over de situatie in Nederland: “We hopen dat we zo snel mogelijk naar de normaliteit kunnen terugkeren, om ook vanuit het Nederlands voetbal een eerbetoon aan de slachtoffers en zorgsector te kunnen verzorgen.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen