Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederland kandidaat voor organisatie Nations League Finals 2021

KNVB Media
KNVB Media
24 september, 15:43

De UEFA Nations League Finals worden gespeeld van 6 tot en met 10 oktober 2021 - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft een officieel bid ingediend bij de UEFA om de Nations League Finals 2021 te organiseren. De speellocaties moeten de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en de Rotterdamse Kuip gaan worden. Het bid bij de UEFA is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeentes Amsterdam en Rotterdam, de Johan Cruijff ArenA, Stadion Feijenoord en met support van het ministerie van VWS. De Nations League Finals worden van 6 tot en met 10 oktober 2021 gehouden. De halve finales worden op 6 en 7 oktober 2021 gespeeld, de wedstrijd om de 3e plek en de finale zijn op 10 oktober 2021.

‘’We zijn erg trots dat de nauwe samenwerking met de gemeentes, de stadions en met support van VWS geresulteerd heeft in een prachtig bid dat we nu hebben kunnen presenteren bij de UEFA”, aldus secretatis-generaal van de KNVB Gijs de Jong. ‘’In Nederland en bij de KNVB hebben we de ambitie om meer grote internationale voetbalevenementen te organiseren." 

De Johan Cruijff ArenA is een van de twee speellocaties.

Veel ervaring

"Als klein land hebben we ook al veel ervaringen opgedaan met de organisatie van grote evenementen zoals EURO 2000 en WEURO 2017. Ook in de nabije toekomst staan er met het EK 2020 in Amsterdam en het EK Futsal 2022 in Groningen en Amsterdam al weer mooie evenementen op het programma. Het zou een eer zijn om de Nations League finale 2021 aan dit rijtje te mogen toevoegen.’’

Poulewinnaar

We hebben de ambitie om meer grote internationale voetbalevenementen te organiseren

Nederland speelt samen met Polen, Italië en Bosnië en Herzegovina in poule A van de Nations League. De UEFA heeft bepaald dat de winnaar van poule A de finale mag organiseren. Ook Italië en Polen hebben hiervoor een bid uitgebracht. Bosnië en Herzegovina heeft dit niet gedaan. Als Nederland de poule weet te winnen, dan zal de Nations League finale volgend jaar in oktober in Amsterdam en Rotterdam georganiseerd worden.

Naast de Johan Cruijff ArenA is De Kuip de tweede speellocatie.

Positieve impuls

Gijs de Jong: ‘’Op dit moment is er natuurlijk nog veel onzekerheid over de mogelijkheden en restricties rondom de organisatie van dit evenement. Uiteraard blijven veiligheid en gezondheid het allerbelangrijkste en we hopen dat de omstandigheden het te zijner tijd toelaten om er een veilig en feestelijk evenement van te maken. Als we de toewijzing binnenhalen, hopen we ook dat dit evenement Nederland een positieve impuls kan geven na een periode zonder grote evenementen’’

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen