Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG en KNVB verlengen samenwerking tot 2024

KNVB Media
KNVB Media
15 september 2020, 9:00

Secretaris-Generaal Gijs de Jong (links) en CEO Marc van Erven (ARAG) - Foto: KNVB Media

ARAG en de KNVB verlengen hun samenwerking met een extra twee jaar tot 2024. Dat hebben ARAG en de KNVB bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van de ‘Dag van de Scheidsrechter’. Juridische dienstverlener ARAG blijft ten minste tot het einde van het voetbalseizoen in 2024 partner van de scheidsrechterstak van de KNVB.

ARAG is al sinds 2011 verbonden als partner van de KNVB op het domein scheidsrechters en deze samenwerking wordt nu voortijdig verlengd. De huidige overeenkomst zou aflopen in juni 2022, maar de nieuwe overeenkomst verbindt de twee partijen ten minste aan elkaar tot het einde van het seizoen 2024. Eric Gudde, Algemeen Directeur van de KNVB, spreekt van een fantastisch teken van loyaliteit van ARAG. “Dat ARAG, dat al zo lang partner is van onze scheidsrechters, nu heeft aangeboden de overeenkomst vroegtijdig te verlengen, is een geweldige impuls voor de scheidsrechters, de bond en het Nederlandse voetbal in het algemeen. We zijn blij dat we deze duurzame relatie nog zo lang kunnen voortzetten.”

Vergroten fairplay

Een unieke samenwerking waar beide partijen hopelijk nog lang de vruchten van mogen plukken

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, noemt de verlenging van het partnership met ARAG een impuls voor de toekomst. "In de jarenlange samenwerking met ARAG is gebleken dat met de hulp van ARAG we veel hebben kunnen realiseren. Denk aan alle technologische innovaties binnen arbitrage. Een unieke samenwerking waar beide partijen hopelijk nog lang de vruchten van mogen plukken."
Marc van Erven, CEO van ARAG Nederland, sluit zich bij die woorden aan. “De afgelopen maanden zagen we dat de bond en het voetbal niet gevrijwaard bleven van de negatieve effecten van de coronapandemie. Om die reden en mede gezien de hechte relatie die we hebben, hebben we aangeboden het huidige contract open te breken en ons tot ver in de toekomst vast te leggen. Zo blijven we werken aan het vergroten van fairplay in het Nederlandse voetbal en de samenleving in het algemeen, wat natuurlijk perfect past bij ons streven om mensen oprecht te helpen hun zaken recht te zetten.”

Samenwerking in diverse vormen

De samenwerking tussen ARAG en de KNVB draait voor een groot deel om het vergroten van de zichtbaarheid en de kwaliteit van scheidsrechters. Zowel op professioneel- als op amateurniveau. De bekendmaking van het verlengen van de partnerovereenkomst deden Van Erven en De Jonge aan tafel bij Hélène Hendriks en Hugo Borst tijdens een live-uitzending van de Dag van de Scheidsrechter. In deze uitzending, waar de ontwikkeling en de rol van scheidsrechters centraal stond, waren onder andere Danny Makkelie, Kevin Blom, Shona Shukrula, Lizzy van der Helm en Jeroen Manschot te gast (via onderstaande video is de uitzending terug te kijken). 

ARAG Dag van de Scheidsrechter — Video: dd/mm/yyyy

Over ARAG

ARAG is sinds 2011 hoofdsponsor en partner van de KNVB Scheidsrechters. Samen met de KNVB staat ARAG voor het vergroten van het respect voor scheidsrechters en fairplay binnen het Nederlandse voetbal en binnen de samenleving.

ARAG is een onafhankelijk juridisch dienstverlener en rechtsbijstandverzekeraar. ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een van oorsprong Duits familiebedrijf dat met 4.500 medewerkers actief is in 16 Europese landen, Australië, de Verenigde Staten en Canada. Met bijna 800 professionals in Nederland werken wij vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leusden en Roermond.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen