Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Extra steun verenigingen met eigen accommodatie

KNVB Media
KNVB Media
16 juli 2020, 14:35

Sportverenigingen met een eigen accommodatie maken kosten voor het beheer en onderhoud. - Foto: KNVB Media

De overheid komt met 25 miljoen euro extra steun voor sportverenigingen met een eigen accommodatie. Deze clubs vielen buiten de boot bij het eerdere steunpakket dat vooral was bedoeld om de huur kwijt te schelden als reactie op de financiële problemen die zijn ontstaan door de coronacrisis. Huisvesting is voor veel sportverenigingen de grootste kostenpost.

Om grote sportverenigingen met een eigen accommodatie tegemoet te komen, hebben de KNVB, NOC*NSF en VVD-Kamerlid Rudmer Heerema bij de politiek om aandacht gevraagd voor dit probleem. Deze verenigingen komen namelijk niet in aanmerking voor de regeling waarmee gemeenten de huur van sportaccommodaties kunnen kwijtschelden, maar tegelijkertijd maken zij ook kosten voor het beheer en onderhoud van hun accommodaties. Door de sterk teruggelopen inkomsten staat veel clubs het water aan de lippen.

In de laatste ministerraad voor de zomer is besloten om - bovenop het eerdere steunpakket van 120 miljoen euro - nog eens 25 miljoen euro extra beschikbaar te stellen specifiek voor sportverenigingen met een eigen accommodatie. Nadere info hierover volgt nog.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen