Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Amsterdam bevestigt deelname als speelstad UEFA EURO 2020 in 2021

KNVB Media
KNVB Media
10 juni 2020, 12:00

In de Johan Cruijff ArenA staan drie groepswedstrijden en een achtste finale op het programma - Foto: KNVB Media

Amsterdam is ook volgend jaar verbonden aan EURO 2020, dat met een jaar werd uitgesteld vanwege het coronavirus. Alle betrokken partijen blijven zich inzetten voor de organisatie van EURO 2020, om in nauwe samenwerking met UEFA, een mooi toernooi neer te zetten in 2021.

"Ik ben blij met de bevestiging van de status van ‘speelstad EURO2020’ voor Amsterdam. Er was bij mij nooit enige twijfel over, maar zoiets moest wel opnieuw netjes geregeld worden. Met alle partijen: de nationale overheid, de gemeente Amsterdam, Schiphol en de Johan Cruijff ArenA. Dat is nu gebeurd. Ik ben daar alle betrokkenen zeer dankbaar voor”, aldus Gijs de Jong, toernooidirecteur EURO 2020.

Mooi vooruitzicht

In Amsterdam stonden drie groepswedstrijden en een achtste finale op het programma. De gemeente Amsterdam besloot eerder al dat ze ook in 2021 de vier voetbalwedstrijden in de Johan Cruijff ArenA mogelijk willen maken. Ook de Johan Cruijff ArenA heeft bevestigd dat de data akkoord zijn in de agenda. “Voor de Johan Cruijff ArenA is het fantastisch EURO 2020 ook in 2021 in ons stadion te mogen ontvangen. Een mooi vooruitzicht dat vooral in deze onzekere tijden zeer welkom is. In 2021 bestaat de ArenA 25 jaar. Het EK in 2021 wordt zo een prominent onderdeel van ons jubileumprogramma”, zegt algemeen directeur Johan Cruijff ArenA Henk Markerink.

Vanwege het zestigjarig bestaan van de UEFA had de organisatie gekozen voor een bijzonder EK: een evenement dat in verschillende speelsteden door heel Europa wordt gehouden. Dat plan blijft overeind, uiteraard met inachtneming van alle noodzakelijke maatregelen in verband met de coronacrisis. De openingswedstrijd wordt volgend jaar op 11 juni gespeeld, de finale staat gepland voor 11 juli 2021.

UEFA EURO 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door de KNVB, Gemeente Amsterdam, Amsterdam Airport Schiphol en de Johan Cruijff ArenA, met ondersteuning van het Ministerie van VWS.  

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen