Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederland kwalificeert zich voor eEURO 2020

KNVB Media
KNVB Media
31 maart 2020, 13:49

Yos Sonneveld (links) en Eldridge O'Neil vertegenwoordigen Nederland op de eindronde van eEuro 2020. - Foto: KNVB Media

Nederland heeft zich met grote overmacht gekwalificeerd voor eEURO 2020, het grootste e-voetbaltoernooi voor landenteams ooit, georganiseerd door de UEFA. eSporters Eldridge O’Niel en Yos Sonneveld wonnen tijdens de kwalificatie namens Oranje alle tien de groepswedstrijden met de officiële EK-versie van Pro Evolution Soccer 2020. Het eindtoernooi is in mei.

Alle 55 leden van de UEFA namen in maart deel aan de kwalificatie voor eEURO 2020. Daarin hebben tien landen zich voor het eindtoernooi geplaatst. In april vinden de play-offs plaats om de overgebleven zes plekken in te vullen. Het eindtoernooi van eEURO 2020 zou in eerste instantie worden gespeeld in Londen. Door de coronacrisis heeft de UEFA ervoor gekozen om ook het eindtoernooi online te organiseren. De finale van eEURO 2020 is om die reden verplaatst naar eind mei.

Eindronde

De zestien finalisten worden verdeeld over vier groepen, waarin alle landen één wedstrijd van twee-tegen-twee spelen. De nummers één en twee gaan door naar de kwartfinales. De knock-outfase bestaat uit een combinatie van één-tegen-één- en twee-tegen-tweewedstrijden. De beste van drie wedstrijden gaat verder. In de finale wordt een best-of-five-competitie gespeeld.

Voor Nederland nemen Eldridge O’Niel en Yos Sonneveld deel aan het toernooi. Amsterdammer O’Niel staat als professioneel gamer onder contract bij Manchester United. Sonneveld - uit Nijkerk - komt uit voor Celtic. Beiden kwalificeerden zich in december als beste Pro Evolution Soccer-spelers voor een plek in het Nederlands team.

Uitslagen

Kwalificatieronde 1 
Denemarken - Nederland6-8
Nederland - Ierland11-1
San Marino - Nederland0-4
Zweden - Nederland1-4
Malta - Nederland3-5
Kwalificatieronde 2 
Nederland - Denemarken4-1
Ierland - Nederland0-7
Nederland - San Marino8-0
Nederland - Zweden3-2
Nederland - Malta7-1

Eindstand

Nederland wint alle duels in de kwalificatie voor eEuro 2020.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen