Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aloys Wijnker Manager Voetbalbeleid jongens bij de KNVB

KNVB Media
KNVB Media
18 februari 2020, 13:00

Aloys Wijnker is tot het eind van het seizoen in dienst van Vitesse, daarna gaat hij bij de KNVB aan de slag. - Foto: Vitesse

Aloys Wijnker (48) gaat vanaf komend seizoen bij de KNVB aan de slag als Manager Voetbalbeleid jongens. In die hoedanigheid is hij opvolger van Teun Jacobs, die de voetbalbond in januari verruilde voor Almere City FC. Als manager voetbalbeleid jongens vormt Wijnker samen met Thomas van der Staak en Lennard van Ruiven het managementteam Voetbalontwikkeling, dat onder directe leiding staat van Art Langeler.

Aloys Wijnker: 'Een eer om een rol te spelen in de ontwikkeling van het totale Nederlandse voetballandschap.' — Foto: Vitesse

Als Manager Voetbalbeleid jongens gaat Wijnker deel uit maken van de afdeling Voetbalontwikkeling. Wijnker wordt verantwoordelijk voor de competitieopzet jeugd betaald voetbal, die vanaf het seizoen 2020/’21 een nieuwe structuur kent. Ook gaat hij vormgeven aan de certificering van de jeugdopleidingen van de betaald voetbalorganisaties (BVO’s), draagt hij bij aan de begeleiding en beoordeling van de KNVB-coaches van jeugdteams en werkt hij samen met de KNVB Academie aan de verdere ontwikkeling van het voetbal.

Top jeugdvoetbal

"Ik heb er veel zin in om bij de KNVB aan de slag te gaan”, zegt Wijnker. “Het is een eer om een rol te spelen in de ontwikkeling van het totale Nederlandse voetballandschap. Dat doe ik door me te richten op de top van het jeugdvoetbal. Ik kijk er enorm naar uit om een steentje bij te dragen aan het op een hoger plan brengen van het voetbal."

Wijnker startte zijn trainersloopbaan als jeugdtrainer bij AZ. Daar werkte hij ruim tien jaar als Hoofd Jeugdopleiding, in een periode dat AZ voor het eerst de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland won. In 2016 vertrok Wijnker naar de Verenigde Staten, waar hij als Development Academy Director verantwoordelijk was voor alle voetbalopleidingen in het land. In december 2018 keerde Wijnker terug naar Nederland om in Arnhem aan de slag te gaan als Hoofd van de Vitesse Voetbal Academie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen