Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bondsridder Dick Jonas (80) overleden

KNVB Media
KNVB Media
17 januari 2020, 15:52

Bondsridder Dick Jonas is maandag op tachtigjarige leeftijd overleden. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft het trieste bericht bereikt dat bondsridder Dick Jonas maandag is overleden. De voormalig erevoorzitter van de KNVB afdeling Dordrecht is 80 jaar geworden.

Jonas begon zijn bestuurlijke carrière in de voetballerij bij Ventura Sport in Strijen. Hier was hij (wedstrijd)secretaris en later ook voorzitter. In 1976 werd hij voorzitter van de KNVB afdeling Dordrecht. Hij vervulde deze functie tot en met 1994.

Onderscheidingen

Bij zijn afscheid werd Jonas vanwege zijn grote verdiensten onderscheiden als drager van de Eremedaille in goud bij de Orde van Oranje Nassau. Ook kreeg hij de titels ‘erevoorzitter’ van de afdeling Dordrecht en bondsridder van de KNVB. De reünie van de Vereniging van ereleden en bondsridders was voor hem een jaarlijks hoogtepunt.

Jonas gaat de herinnering in als een waar voetbaldier met een groot hart op de juiste plaats. Hij heeft zijn functie voor de KNVB altijd op geheel eigen wijze ingevuld, met veel kennis over de sport en een flink portie humor. De KNVB wenst zijn familie en vrienden veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen