Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB zoekt PES-spelers voor eEURO 2020

KNVB Media
KNVB Media
26 november 2019, 14:00

Speel jij volgend jaar de finaleronde van de eEURO 2020 in Londen? - Foto: KNVB Media

Het naderend Europees kampioenschap voetbal en de opmars van eSports komen samen in de eEURO 2020, de eSportseditie van EURO 2020. Alle 55 bij de UEFA aangesloten bonden nemen hieraan deel, waardoor dit hetgrootste eVoetbaltoernooi voor nationale teams ooit wordt.

Tijdens eEURO 2020 zal de game Pro Evolution Soccer 2020 (ontwikkeld door KONAMI) gespeeld worden. Elke deelnemende nationale bond vaardigt een team af van twee tot vier spelers, die hun land zullen vertegenwoordigen tegenover de rest van Europa. Verder zal het qua opzet vergelijkbaar zijn met het EK dat gewoon op gras plaatsvindt.

Er is namelijk sprake van een kwalificatieronde en een eindtoernooi. In de maanden maart tot en met mei van volgend jaar vinden de kwalificaties plaats, waarbij elke nationale voetbalbond een eigen team instuurt. Als het land niet over een nationaal eSportsteam (voor Pro Evolution Soccer) beschikt, dan organiseert de bond een eigen kwalificatietoernooi. Dit is ook het geval bij de KNVB.

Tijdens eEURO 2020 zal de game Pro Evolution Soccer 2020 gespeeld worden.

Selectietoernooi

Er wordt een selectietoernooi georganiseerd met open inschrijving voor alle PES-spelers in ons land. Inschrijven is mogelijk van 26 november tot en met 1 december. Hierop volgen in de eerste week van december de online plaatsingswedstrijden. De vier beste spelers van deze kwalificatiereeks worden uitgenodigd voor een offline finaleronde op de KNVB Campus in Zeist, op 16 december. De twee beste van deze vier PS4-spelers worden door de KNVB geselecteerd als nationale eSporter en komen tijdens de kwalificatie van de eEURO 2020 uit voor Nederland.

Inschrijven! Inschrijven! Schrijf je nu in voor het selectietoernooi van de KNVB.

Finaleronde in Londen

Wanneer alle teams zijn samengesteld, vindt er een officiële loting plaats om de deelnemende landen in groepen te verdelen voor de groepsfase van de kwalificatie. Deze loting zal plaatsvinden in januari. Net als bij de landelijke kwalificatie, wordt de eerste fase van eEURO 2020 online afgewerkt.

Elk land zal twee wedstrijden spelen tegen de andere landen in de betreffende poule, waarbij het team met de beste algehele score over die reeks de poulewinnaar is. Elke poulewinnaar en de zes beste nummers twee kwalificeren zich voor de eindronde in Londen. Deze finale wordt op 9 en 10 juli gespeeld.

Aan alle deelnemers, veel succes gewenst!


Welk kamp is geschikt voor mijn kind?

Deelnemers kunnen kiezen tussen een dag- of slaapkamp. De ervaring leert dat de meeste deelnemers blijven slapen, maar dit is dus absoluut geen verplichting.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen