Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB ondertekent nieuwe samenwerking met Chinese voetbalbond

KNVB Media
KNVB Media
24 juli 2019, 14:45

Cai Yong, Executive Committee Member van de CFA, en secretaris-generaal Gijs de Jong. - Foto: CFA

De KNVB heeft de samenwerking met de Chinese voetbalbond (CFA) hernieuwd. Dinsdag ondertekenden beide bonden een nieuwe vierjarige overeenkomst die loopt tot en met 2023. Namens de KNVB was secretaris-generaal Gijs de Jong in Beijing aanwezig om de Memorandum of Understanding (MoU) te bekrachtigen.

De Jong ondertekende de samenwerkingsovereenkomst in de aanwezigheid van KNVB-collega Michael van der Star (Manager International Relations & WorldCoaches). Namens de CFA zette Cai Yong (Executive Committee Member) zijn handtekening onder het document. De vorige Memorandum of Understanding tussen de KNVB en CFA werd in 2013, rondom de oefenwedstrijd van Oranje in en tegen China, gestart en liep vorig jaar af.

Samenwerking op vier vlakken

De Jong en Van der Star brachten vervolgens in oktober 2018 een kennismakingsbezoek aan de nieuwe mensen van de Chinese bond en bespraken diverse onderwerpen waarop beide bonden zouden kunnen samenwerken. Daar zijn de volgende vier onderwerpen uitgerold:

  • Video Assistant Referee (VAR)
  • Wedstrijdorganisatie nationale (jeugd)teams
  • Coach- en scheidsrechtersopleidingen
  • Ontwikkeling vrouwenvoetbal

Cai Yong en De Jong met de Memorandum of Understanding. — Foto: CFA

Aftrap WorldCoaches-curssussen

Na afloop van de officiële ondertekening sprak de Nederlandse delegatie met de staf van technisch directeur Chris van Puyvelde. Woensdag volgde een ontmoeting met de Nederlandse ambassade en een bezoek aan de Beijing Sports University. Donderdag staat het werkbezoek in het teken van de aftrap van twee WorldCoaches-cursussen in de provincie Henan. Deze cursussen, onder leiding van docenten Roger Schouwenaar en Jan Derks, worden georganiseerd in samenwerking met de overheid en de Henan Normal University.

Gijs de Jong ziet vele mogelijkheden in de nieuwe samenwerking met de Chinese bond. "Dit past binnen de proactieve internationale strategie die de Algemene Vergadering vorig jaar heeft vastgesteld. We zijn er trots op dat we nu een bescheiden, maar zeer kansrijke, pilot draaien op de Henan Normal University. Als deze slaagt, dan zou dit wel eens de start van een omvangrijk traject kunnen zijn. Daarnaast spreken we hier met interessante partijen als Beijing Sports University en hebben we de Nederlandse ambassade bijgepraat."

WorldCoaches WorldCoaches Meer informatie over KNVB WorldCoaches.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen