Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Goal Edison Cavani bezorgt DSOV de E-Talents Cup 2019

KNVB Media
KNVB Media
18 juli 2019, 10:53
0:34

De esporters van DSOV versloegen in een bloedstollende finale BMC Berlicum - Foto:

De 2de editie van de E-Talents Cup finale was een groot succes met 58 amateurverenigingen die streden om de E-Talents Cup en twintig VIP tickets voor Nederland - Noord-Ierland. Alle deelnemende verenigingen hebben dit jaar door middel van een kwalificatietoernooi hun eigen esports team samengesteld.

Elke vereniging werd tijdens de finale vertegenwoordigd door 4 esporters, 2 FIFA-spelers en 2 skillgamespelers. Tijdens de finale werd er niet alleen een FIFA-toernooi gespeeld op de Playstation 4, maar moesten de esporters zich ook bewijzen tijdens de real-life FIFA Skillgames.

Het FIFA-toernooi begon met een poulefase waarin alle esporters direct aan de bak mochten. Alleen de beste teams uit de poule zouden doorstromen naar de gevreesde knock-out fase. Onder luid gejuich van hun teamgenoten was het BMC Berlicum die zich het meest in de kijker speelde en ongeslagen doorging naar de achtste finales.

Alle deelnemende verenigingen stelden via een kwalificatietoernooi hun eigen esports team samen.

Bloedstollende finale

Op vier verschillende facetten werden de spelers getest; penalty’s, lob pass, schieten en passing.

Toen de rook was opgetrokken waren het BMC Berlicum en DSOV die in de finale stonden. Tijdens de bloedstollende finale trok DSOV in de 90e minuut aan het langste eind door een doelpunt van Edison Cavani en wonnen zij het FIFA toernooi tijdens deze editie van de E-Talents Cup finale.  

Zoals gezegd werd er niet alleen FIFA gespeeld, maar moesten de esporters zich ook bewijzen tijdens de FIFA skillgames. Dit jaar waren er vier verschillende facetten waarop de spelers werden getest; penalty’s, lob pass, schieten en passing. Nadat alle clubs de skillgames hadden voltooid bleken GJS Gorichem en rksv DOSR de sterkste. Na een zeer spannende lob pass shoot-out waarbij de esporters de bal tussen pilaren door in een grote bak moesten lobben was het rksv DOSR die er met de winst vandoor ging.

Hoofdprijs

Toen beide onderdelen waren afgerond, was het tijd om de winnaars bekend te maken en te huldigen. De E-Talents Cup wordt namelijk gewonnen door de club die in totaal de meeste punten heeft gehaald bij de onderdelen FIFA en skillgames. Nadat vorig jaar de Noord-Brabantse club vv Gemert er met de grote prijs vandoor ging was het dit jaar rksv DOSR uit Roelofarendsveen die zich de beste amateurvereniging van Nederland mag noemen. 

Ook meedoen? Ook meedoen? Wil jij volgend jaar ook deelnemen aan de E-Talents Cup?

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen