Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EURO 2020: Kick-off kaartverkoop 12 juni

KNVB Media
KNVB Media
29 mei 2019, 9:15
3:15

Om de kick-off van de kaartverkoop te vieren wordt de korte film 'Not Just Football', opgenomen in het Rijksmuseum in Amsterdam, gelanceeerd. - Foto: KNVB Media

Over twee weken start de officiële kaartverkoop voor EURO 2020. Wie tickets wil kunnen bemachtigen voor wedstrijden in één van de twaalf speelsteden kan zich nu eerst registreren via de officiële website euro2020.com/tickets. 

Om de kick-off van de kaartverkoop op woensdag 12 juni een bijzonder tintje te geven, lanceert EURO 2020 Amsterdam de korte film 'Not Just Football'. Opgenomen in een van de meest iconische gebouwen van ons land: het Rijksmuseum in Amsterdam.

Mijlpaal

Het evenement komt nu steeds meer tot leven, fans kunnen nu echt onderdeel worden van het EK.

Gijs de Jong, namens de KNVB toernooidirecteur van speelstad Amsterdam bij EURO 2020, is blij dat de kaartverkoop nu van start gaat. "Het is een mijlpaal. Het evenement komt nu steeds meer tot leven, fans kunnen nu echt onderdeel worden van het EK. Na twintig jaar komt het toernooi weer naar ons: Nederland Voetballand. En daar wil je bij zijn. Niet alleen vanwege het voetbal. It’s so much more, om in termen van de film te spreken. Dat is precies wat centraal staat bij dit evenement; een toernooi om van te dromen, door iedereen, met iedereen. En die droom komt nog uit ook."

Ook de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (sport) kijkt uit naar EURO 20202. "We zijn ontzettend trots dat we speelstad zijn voor het EK. Niets is mooier dan in je eigen stad je voetbalhelden te zien spelen. Bovendien is het voor Amsterdammers een bron van inspiratie om zelf te gaan sporten. Samen met onze partners, KNVB, Johan Cruijff ArenA en Schiphol bereiden we ons voor op het verwelkomen van dit internationale topsportevenement in onze stad. Ik hoop voor iedereen - de fans, de Amsterdammers, de vrijwilligers, de voetballers - dat dit toernooi een onvergetelijk mooie ervaring gaat worden."

Amsterdam is één van de twaalf speelsteden tijdens EURO 2020.

Drie miljoen tickets

Er zijn voor het EK een recordaantal van drie miljoen tickets beschikbaar. In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam worden in juni 2020 de drie groepswedstrijden van poule C en een achtste finale gespeeld. Als het Nederlands elftal zich kwalificeert, speelt Oranje twee of drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA.

Eerste verkoopfase

Fans kunnen zich registreren - bij voorkeur voor 12 juni 2019 en uiterlijk op 11 juli 2019 - via de officiële website om tickets te bemachtigen voor de EK-wedstrijden. Dit is het enige officiële kanaal om kaarten te kopen. Na registratie kan men tussen 12 juni en 12 juli 2019 tickets aanvragen via het eigen account. Per wedstrijd kunnen maximaal vier tickets worden aangeschaft. De tickets worden na 12 juli 2019 pas definitief toegekend. Bij meer aanvragen dan beschikbare tickets wordt er willekeurig geloot. Men ontvangt hierover uiterlijk 12 augustus uitslag. In deze eerste verkoopfase stelt UEFA 1,5 miljoen tickets beschikbaar voor het algemene publiek.

Ticketverkoop EURO 2020 Ticketverkoop EURO 2020 Registreer hier voor ticketverkoop EURO 2020.

Unieke opzet

Vanwege het 60-jarig jubileum van het Europees kampioenschap in 2020, heeft de UEFA gekozen voor een bijzondere opzet: een evenement dat in maar liefst twaalf verschillende landen wordt gehouden. De speelsteden van EURO 2020 zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en Sint-Petersburg. De openingswedstrijd wordt op 12 juni in Rome gespeeld en de halve finales op 7 en 8 juli in Londen, net als de finale op 12 juli.

Not Just Football. 

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen