Welke eSporters vertegenwoordigen Nederland op FIFA eNations Cup?

KNVB Media
KNVB Media
13 maart, 15:00

Welke eSporters gaan namens Nederland naar de FIFA eNations Cup? - Foto: KNVB Media

De FIFA organiseert op 13 en 14 april de FIFA eNations Cup in Londen, het internationale eSports landentoernooi voor PlayStation- en Xbox-spelers. Nederland is een van de 16 deelnemende landen. Welke twee spelers ons land straks gaan vertegenwoordigen, wordt de komende weken bepaald in een nationale kwalificatiereeks.

Op 19 maart ‘voetballen’ de 16 beste PlayStation- en de 16 beste Xbox-spelers, geselecteerd op basis van de officiële EA FIFA 19 ranking, online tegen elkaar. Hierdoor wordt duidelijk wie per categorie de beste vier spelers van Nederland zijn. Deze in totaal acht gamers worden uitgenodigd voor de volgende speelronde, die op 25 maart plaatsvindt op de KNVB Campus in Zeist. Eind van deze dag is duidelijk wie straks met trots het oranje shirt mag dragen op de FIFA eNations Cup.
 
Het is voor het eerst dat de FIFA eNations Cup plaatsvindt. De wereldwijde populariteit van eSports is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Veel wedstrijden zijn live te volgen via streamingdiensten en het aantal (veelal jonge) professionele spelers neemt snel toe.

Het logo van de FIFA eNations Cup.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven