Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ADO Den Haag, Ajax en KNVB leggen krans bij De Dokwerker

KNVB Media
KNVB Media
25 februari 2019, 17:58

Rutger Arisz (Ajax), Lex Schoenmaker (ADO Den Haag) en bondsvoorzitter Michael van Praag leggen de krans bij De Dokwerker. - Foto: KNVB Media

Vorige week werd in Amsterdam onder meer het standbeeld van De Dokwerker met groene en gele verf beklad, en werden op meerdere plekken in de stad hakenkruizen aangebracht. Hierbij werd de link gelegd met de voetbalwedstrijd ADO Den Haag – Ajax.

Naar aanleiding hiervan heeft burgemeester Halsema van Amsterdam ons samen met ADO Den Haag en Ajax de mogelijkheid geboden om onze afkeer te tonen, middels het leggen van een krans tijdens de herdenking van de Februaristaking.

Het bondsbestuur van de KNVB: “Wij betreuren het dat mensen vinden dat ze in het verlengde van een voetbalwedstrijd dit soort heftige en kwetsende uitingen moeten doen. De KNVB veroordeelt elke vorm van discriminatie: hier willen we als voetbalwereld niets mee te maken hebben, en dus ook niet mee geassocieerd worden. We, ADO Den Haag, Ajax en de KNVB, hebben dan ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid die burgemeester Halsema van Amsterdam ons geboden heeft om dit samen uit te spreken. Dat hebben we vanmiddag gedaan tijdens de herdenking van de Februaristaking bij het standbeeld van De Dokwerker door het leggen van een speciale krans.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen