Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vacature voor nieuwe bondsvoorzitter KNVB geopend

KNVB Media
KNVB Media
15 februari 2019, 17:00

Bondsvoorzitter Michael van Praag treedt eind 2019 af. - Foto: KNVB Media

Vanwege het bereiken van zijn maximale zittingstermijn, treedt Michael van Praag eind 2019 af als bondsvoorzitter van de KNVB. Daarom gaat de KNVB op zoek naar een nieuwe bondsvoorzitter.

De bondsvoorzitter is voorzitter van de KNVB. De KNVB is een vereniging met daarbinnen een sectie betaald voetbal en een sectie amateurvoetbal. De bondsvoorzitter is de voorzitter van het bondsbestuur, dat naast de bondsvoorzitter zelf bestaat uit de directeur-bestuurder amateurvoetbal (voorzitter bestuur AV) en de directeur-bestuurder betaald voetbal (voorzitter bestuur BV).

Als voorzitter van de bond zit hij of zij de vergaderingen van het bondsbestuur voor. Datzelfde geldt voor de bondsvergadering die bestaat uit zestig personen die gezamenlijk de algemene vergadering van de KNVB vormen. Dertig leden hebben een achtergrond in betaald voetbal, de andere dertig in het amateurvoetbal. De bondsvoorzitter wordt benoemd door de bondsvergadering en legt in het verband van het bondsbestuur ook verantwoording af aan de bondsvergadering.

Werving en selectie verloopt via De Vroedt & Thierry - Leadership Consultancy & Executive Search. Meer informatie over vacature en procedure zijn te vinden via onderstaande link.

Bondsvoorzitter KNVB Bondsvoorzitter KNVB Bekijk hier de vacature.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen