Bondscoach Ronald Koeman opent eigen Cruyff Court in Spanje

KNVB Media
KNVB Media
17 januari, 13:00

Bondscoach Ronald Koeman opende op 16 januari het 250ste Cruyff Court ter wereld in Barcelona. - Foto: Cruyff Foundation

Bondscoach en voormalig Barcelona-speler Ronald Koeman heeft woensdag woensdag zijn eigen Cruyff Court in Barcelona geopend. Het is 250ste Cruyff Court wereldwijd waar kinderen een veilige ruimte hebben om te sporten en spelen.

Deze plek betekent veel voor mij

Oud-international Ronald Koeman werd in 1989 door Johan Cruijff naar FC Barcelona gehaald. Tussen trainer en speler ontstond een hechte band. Het Barcelona uit die tijd kreeg als bijnaam 'Dream Team' vanwege het betoverende spel. Tot de dag van vandaag is de huidige bondscoach van het Nederlands elftal nauw betrokken bij de Cruyff Foundation. Dat 250ste Cruyff Court juist naar hem is vernoemd vindt Koeman een grote eer. "Ik ben erg blij met dit Cruyff Court en voel me vereerd met een eigen Cruyff Court, zo vlakbij Barcelona. Een plek die voor mij (en Johan) veel heeft betekend.”

De opening werd verricht met onder andere Susila Cruijff, voorzitter van de Spaanse Cruyff Foundation.— Foto: Cruyff Foundation

'Lekker naar buiten'

Op een Cruyff Court worden kinderen fysiek en mentaal sterker

Koeman verrichtte de opening onder andere samen met Susila Cruijff, de voorzitter van het bestuur van de Spaanse Cruyff Foundation. Hij benadrukte het belang van deze plekken voor opgroeiende kinderen. “Ik geloof dat kinderen ruimte nodig hebben, zodat ze gewoon lekker naar buiten kunnen om te sporten en spelen. Op die manier worden zij fysiek en mentaal sterker en ontwikkelen zij zich. Dat is ook de manier waarop ik het geleerd heb."

Eerdere Cruyff Courts die geopend zijn in Catalonië zijn het Cruyff Court Andreu Fontàs in Banyoles, het Cruyff Court Ronaldinho in Les Roquetes, het Cruyff Court Hristo Stoichkov in Martorell, het Cruyff Court Sergio Busquets in Badia del Vallès, het Cruyff Court Carles Puyol in Pobla de Segur en het Cruyff Court Gerard Piqué in Sant Guim de Freixenet. Het startsein van deze samenwerking is gegeven met de opening van het Cruyff Court Xavi Hernández in Terrassa.

Een Cruyff Court nodigt kinderen uit om buiten te spelen. — Foto: Cruyff Foundation

Cruyff Courts

Een Cruyff Court nodigt kinderen uit om buiten te spelen. Het laat hen kennismaken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken én ervaren hoe het is om te winnen en verliezen. Waardevolle ervaringen die zij meenemen in hun ontwikkeling op fysiek en mentaal vlak, maar ook in de maatschappij. Op ieder Cruyff Court in Catalonië wordt ook het Cruyff Courts 6 vs 6 toernooi gespeeld, waarin kinderen van 10 tot 12 jaar het tegen elkaar opnemen. Ook het project Heroes of the Cruyff Courts wordt op ieder Cruyff Court gedraaid, waarmee jongeren een rolmodel worden voor hun wijk.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven