Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Debat over sport in de Tweede Kamer

KNVB Media
KNVB Media
19 november 2018, 8:00

Elke voetballer moet plezier beleven aan het voetbal en zich kunnen ontwikkelen op zijn of haar niveau. - Foto: KNVB Media

De Tweede Kamer spreekt vandaag over het landelijk sportbeleid. Hiervoor vraagt de KNVB aandacht voor enkele belangrijke punten zodat elke voetballer plezier kan beleven aan de sport en zich kan ontwikkelen op het niveau dat bij hem of haar past. De grote motivatie is hierbij: samen met de overheid het Nederlandse sportlandschap verder vooruitbrengen.

Nederland beschikt over een uniek voetballandschap, dat de afgelopen jaren zorgvuldig is opgebouwd. Nu bijna 130 jaar later is de KNVB vele mijlpalen, mooie doelpunten en memorabele momenten verder en zijn er 1,2 miljoen leden actief op en rond het voetbalveld.

De toekomst van ons voetbal De toekomst van ons voetbal Inzet KNVB bij het debat over Sport in de Tweede Kamer.

Flexibiliteit

Voetbal is met recht volkssport nummer één te noemen. Op het voetbalveld kom je iedereen tegen. Ook in de snel veranderende maatschappij, waarin mensen meer flexibiliteit verwachten en de sportbeleving verandert.

De KNVB is verheugd dat dit kabinet een sportakkoord heeft gesloten

Dit merkt de KNVB, maar de ruim 3.000 clubs misschien nog wel meer. Er zijn dus nieuwe uitdagingen die vragen om een heldere koers. Dit vereist nieuwe slimme verbindingen om ook in de toekomst een passend, plezierig en leuk voetbalaanbod in Nederland te kunnen bieden. Daarom is de KNVB verheugd dat dit kabinet een sportakkoord heeft gesloten.

Vrouwen moeten eerlijke en gelijke kansen krijgen om hun sportdroom te verwezenlijken.

Voor de toekomst van ons voetbal

Verenigingen leveren een krachtige bijdrage aan de samenleving. Samen met de overheid wil de KNVB verenigingen ondersteunen bij de uitdagingen voor de toekomst. Daarom vraagt de voetbalbond aandacht bij de politiek voor een toegankelijk en betaalbaar sportlandschap, de maatschappelijke kracht van voetbal, een sterk vrijwilligerslandschap, aanpak van matchfixing, vrouwenvoetbal en de brede motorische ontwikkeling bij kinderen.

Een sterke vereniging is van belang om een leven lang te kunnen genieten van sport

Sportplezier staat centraal bij de sporter. Zet daarom in op een sterke, plezierige en vertrouwde omgeving en goede begeleiding van sporters. Een sterke vereniging is daarbij van belang om een leven lang te kunnen genieten van sport. Een goed verenigingskader is cruciaal. Trainers, coaches, hoofd opleidingen, verenigingsondersteuners, kundige bestuurders en goede scheidsrechters zijn essentieel om sporters de juiste begeleiding te kunnen bieden en het sportplezier te vergroten.

Goede scheidsrechters zijn essentieel om het sportplezier te vergroten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen