Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vacature lid Raad van Toezicht amateurvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
26 oktober 2018, 12:36

De KNVB is op zoek naar een lid van de Raad van Toezicht amateurvoetbal. - Foto: KNVB Media

Nederland heeft een uniek voetballandschap; opgebouwd in bijna 130 jaar. Een rijke historische basis; niet bang om te breken met tradities. Met als grote motivatie: het Nederlands voetbal verder vooruit brengen.

Bij alles wat we doen, denken we vanuit de voetballer in zijn of haar omgeving. Of het nu om een jeugdvoetballer gaat, of een Oranje-international. Want daar draait het om: dat elke voetballer plezier beleeft aan het voetbal en zich kan ontwikkelen op het niveau dat bij hem of haar past.

Structuur KNVB en positie van de Raad van Toezicht

De KNVB is een vereniging met daarbinnen een sectie betaald voetbal (BV) en een sectie amateurvoetbal (AV). Onderwerpen die het belang van amateurvoetbal en /of betaald voetbal overstijgen worden in gezamenlijkheid behandeld. In veel gevallen geldt immers dat de top van invloed is op de breedte en de breedte op de top. De sectie amateurvoetbal kent een Raad van Toezicht (RvT), een directeur-bestuurder en een Ledenraad.

De Ledenraad bestaat uit 30 personen die via een getrapt systeem van kieskringen door de 1,2 miljoen leden worden gekozen. Voor het bewaken van de uitvoering van het vastgestelde beleid benoemt de Ledenraad een Raad van Toezicht. Deze telt vijf leden en houdt primair toezicht op de uitvoering van het beleid en de financiële huishouding. De RvT benoemt, beoordeelt en -in voorkomend geval- schorst en ontslaat de directeur-bestuurder.

De Raad van Toezicht amateurvoetbal kent zijn evenknie in de Raad van Commissarissen betaald voetbal. De RvT en de Raad van Commissarissen vormen samen de Vergadering van Toezichthouders.

Per 5 december 2018 is de KNVB op zoek naar een lid van de Raad van Toezicht amateurvoetbal.

Over de vacature

De Raad van Toezicht bestaat uit hooggekwalificeerde professionals met ervaring als toezichthouder. In de Raad van Toezicht verenigen zich verschillende deskundigheidsgebieden. Voor de openstaande vacature wordt iemand gezocht met een financiële achtergrond en financieel bestuurlijke ervaring. Kennis en ervaring op gebied van audit/control is gewenst. Het geschatte tijdsbeslag is ongeveer 20 uur per maand; het betreft een onbezoldigde functie.

Profiel Profiel Bekijk het volledige profiel op de website van Gasseling Search.

Procedure

Belangstellenden kunnen hun interesse tot en met 3 november kenbaar maken door een bericht (inclusief actueel CV) te sturen naar Gasseling Search.nl. Voor informatie kunnen geïnteresseerden bellen met Marcel Gasseling of Elise van Mil.

Gasseling Search

Marcel Gasseling / Elise van Mil

Voor meer informatie.

De gespreksronde met de voordrachtcommissie van de KNVB vindt plaats op maandag 12 november (ochtend). De benoeming is voorzien in de vergadering van de Ledenraad op 24 november 2018.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen