Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Op zoek naar de perfecte penalty tijdens de nationale G-voetbaldag

KNVB Media
KNVB Media
2 augustus 2018, 9:12
1:44

Vanaf elf meter mochten de deelnemers van de nationale G-voetbaldag aanleggen, oog-in-oog met ervaren doelmannen. - Foto: KNVB Media

Strafschoppen nemen. Het lijkt zo gemakkelijk, maar het is meer dan een bal op het doel schieten. Het is een moment waarop techniek en zelfbeheersing samenkomen. Tijdens de nationale G-voetbaldag in Barendrecht mochten de deelnemers hun penaltyskills laten zien, oog-in-oog met ervaren doelmannen.

Een aantal deelnemers schoot onberispelijk raak vanaf elf meter, anderen hadden de pech dat de keeper net op de juiste plek stond. “Maar als de bal binnenkant paal gaat of net langs de paal gaat, dan kun je het echt vergeten als keeper zijnde”, analyseerde voormalig FC Twente-doelman en enkelvoudig Oranjeinternational Sander Boschker de strafschoppen.

‘Het geeft een gigantische kick’

Maar of de strafschop nou raak werd geschoten of werd gemist, uiteindelijk stond het plezier voorop tijdens de G-voetbaldag. “Het is een superdag”, vond Boschker. “Hoeveel vreugde je terugkrijgt van die jongens en meisjes… Dat geeft een gigantische kick.”

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen