Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Art Langeler eerste Directeur Voetbalontwikkeling bij KNVB

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2018, 14:15

Art Langeler (links) als coach van Jong Oranje in gesprek met Steven Bergwijn. - Foto: KNVB Media

Art Langeler (47) is benoemd tot Directeur Voetbalontwikkeling. Het betreft een nieuwe functie binnen de directie van de KNVB, waar nadrukkelijk plaats is ingeruimd voor voetbaltechnische posities.

De huidige coach van Jong Oranje voldoet het beste aan het profiel voor deze functie, waarin Langeler onder anderen gaat samenwerken met de eveneens onlangs benoemde Directeur Topvoetbal Nico-Jan Hoogma. Met de benoeming van Art Langeler is het vernieuwde directieteam van de KNVB compleet.

Langeler wordt bij de KNVB verantwoordelijk voor de breedtesport, de voetbalopleidingen (KNVB Academie) en het jeugd topvoetbal (vertegenwoordigende elftallen jongens O15 t/m O18 en meiden O15 t/m O20). Het betreft een full-time functie, gericht op de lange termijn, waarbij een combinatie met het trainerschap van Jong Oranje niet mogelijk is. De nieuwe directeur begint op 1 mei aanstaande in zijn functie en begeleidt Jong Oranje nog tijdens de Zuid-Amerika trip van 22 tot en met 31 mei.

Ervaring en toegevoegde waarde

"We hebben na een intensieve selectie binnen en buiten de KNVB uiteindelijk in eigen huis de ideale kandidaat gevonden. We zijn erg blij hem aan te kunnen stellen", aldus Eric Gudde namens de directie. "Art past precies in het profiel van directeur Voetbalontwikkeling. De juiste man op de juiste plaats. Hij heeft een voetbalachtergrond op alle denkbare niveaus, als trainer én als speler, waarvan vier jaar als hoofd opleidingen bij PSV en 4 jaar als hoofdtrainer bij PEC Zwolle. Bovendien voltooide Art de Academie voor Lichamelijke Opvoeding."

Art Langeler met bondscoach Ronald Koeman, eerder dit jaar bij een training van Jong Oranje.

"Hij gaat ons voetbal vooruithelpen op de terreinen waar hij al goed ingespeeld is. Waarbij de ontwikkeling van de trainersopleidingen buitengewone aandacht heeft. Meer en betere trainers op alle niveaus, dat wordt in onze ogen een van de belangrijkste succesfactoren in de komende jaren. Maar ook het ontwikkelen van het amateurvoetbal met zijn vele talenten (jeugdplan Nederland) ligt nadrukkelijk op het bord van de Directeur Voetbalontwikkeling."

'Vol vertrouwen aan de slag'

Art Langeler: "Dit is een bijzondere stap in mijn loopbaan, waar ik zeer enthousiast over ben. Na dik tien jaar als trainer, beleidsmaker en opleider in het betaald voetbal, is de tijd gekomen de opgedane ervaringen de komende jaren in dienst te stellen van de KNVB. De ontwikkeling van het voetbal in Nederland, de trainersopleiding, voetbalbeleid in de top en in de breedte, het zijn deelgebieden waar veel te doen is en ik kijk ernaar uit hier met een deskundig team leiding aan te geven. De goede gesprekken met directie en toezichthouders van de KNVB en het draagvlak van de clubs maken dat ik vanaf 1 mei 2018 vol vertrouwen aan de slag ga met deze nieuwe uitdaging!”

Het is nog niet bekend wie de opvolger van Langeler bij Jong Oranje wordt. Daarover wordt zo spoedig mogelijk een besluit genomen.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen