Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ledenraad zoekt nieuwe collega’s voor kieskring 21 en 28

KNVB Media
KNVB Media
9 januari 2018, 11:00

De Ledenraad amateurvoetbal zoekt twee nieuwe collega's. - Foto: KNVB Media

Het Nederlandse voetbal is in beweging. De 1,2 miljoen leden van de KNVB, verdeeld over circa 3150 verenigingen, willen vooral lekker voetballen. Daarvoor moet alles wel goed geregeld zijn. Hier werken verenigingen elke dag hard aan, ondersteund door de KNVB.

De KNVB is zelf ook een vereniging. Twee keer per jaar is er een algemene vergadering van de dertig vertegenwoordigers van het amateurvoetbal. Bekijk de infographic om te weten te komen hoe de vereniging KNVB binnen het amateurvoetbal op dit moment is georganiseerd.

Het ledenraadmodel

Met het ledenraadmodel wil het amateurvoetbal dicht bij de verenigingen en leden staan. Verenigingen kiezen zelf wie hen in deze ledenraad vertegenwoordigt. Herkenbare vertegenwoordigers per kieskring waar je als vereniging op kunt bouwen.

Vacature kieskring 21: waarom en waar?

De heer Cerano Bakker heeft besloten terug te treden als lid van de ledenraad. Dit betekent dat er in kieskring 21 per 1 januari 2018 een vacature ontstaat.

De volgende gemeenten vallen onder kieskring 21: Albrandswaard, Barendrecht, Binnenmaas, Brielle, Cromstrijen, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Korendijk, Nissewaard, Oud-Beijerland, Ridderkerk, Rotterdam (ten zuiden van de Brienenoordbrug), Strijen en Westvoorne

Vacature kieskring 28: waarom en waar?

Namens kieskring 28 had de heer Hennie de Ruiter zitting in de ledenraad. Ook hij heeft moeten besluiten terug te treden. Kieskring 28 is de gemeente Amsterdam.

Interesse?

Heb je interesse in deze vrijwillige functie van ledenraadslid namens kieskring 21 of 28? Kijk dan of je past in het profiel, stel je kandidaat door het aanmeldformulier in te vullen en stuur dit uiterlijk 31 januari 2018 op per mail.

Om je kandidaat te stellen moet je in ieder geval lid zijn van de KNVB en meerderjarig zijn. Overige eisen om je kandidaat te stellen, is hieronder te vinden.

Bij vragen kan er contact worden opgenomen met Mark van Berkum. Specifiek voor kieskring 21 kan dat ook met Jorrit Smit en voor kieskring 28 met Joost Nulkes 06 – 22945508 of stuur een mail naar de ledenraad.

Mark van Berkum

 

 

Jorrit Smit

Senior verenigingsadviseur

 

Joost Nulkes

 

 

Verkiezingen

Uiteindelijk bepalen de leden van de KNVB wie namens hun kieskring zitting neemt in de ledenraad. De verkiezingen vinden digitaal plaats op 16, 17, 18 en 19 februari 2018 (tot 22.00 uur).

Eén bestuurder van de vereniging stemt namens de vereniging en haar leden. Het aantal stemmen dat wordt uitgebracht is gelijk aan het aantal leden vermeerderd met één stem voor de vereniging. Een vereniging met 500 leden heeft dus 501 stemmen. Personen die wel lid zijn van de KNVB, maar niet van een vereniging brengen direct hun persoonlijke stem uit. Zowel verenigingen als individuele leden ontvangen hiervoor rechtstreeks digitaal een uitnodiging.

Proces

Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 31 januari 2018 kandidaatstellen/

  • 24 januari 2018 wordt een tussenstand van de kandidaatstellingen bekend gemaakt
  • 2 februari 2018 worden alle kandidaten gepresenteerd op knvb.nl/ledenraad
  • Tussen 3 februari en 22 februari krijgen de kandidaten de gelegenheid zich te presenteren
  • De digitale verkiezingen vinden plaats op 22, 23, 24 en 25 februari 2018 (tot 22.00 uur)
  • De uitslag wordt 26 februari 2018 uiterlijk om 18.00 uur bekendgemaakt;

Het nieuwe ledenraadslid is per 26 februari 2018 actief in zijn/haar functie.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen