Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aanklagers en tuchtcommissie op werkbezoek bij BVO's

KNVB Media
KNVB Media
29 november 2017, 11:44

De aanklagers en tuchtcommissie op bezoek in de commandokamer van Feyenoord. - Foto: KNVB Media

Betaald voetbalclubs in Nederland stellen elke speelronde alles in het werk om ervoor te zorgen dat wedstrijden ordentelijk en veilig verlopen. Om te ervaren hoe dit in de praktijk gaat, nemen leden van de tuchtrechtelijke organen regelmatig zelf een kijkje achter de schermen. De afgelopen maanden waren zij te gast bij wedstrijden van Feyenoord, N.E.C. en FC Utrecht.

De wedstrijd- en veiligheidsorganisatie in het betaald voetbal wordt steeds professioneler en blijft zich voortdurend ontwikkelen. Voor de onafhankelijke leden van de tuchtrechtelijke organen - dit zijn aanklagers, tuchtcommissie, commissie van beroep, secretarissen - is het daarom van belang om regelmatig in de praktijk mee te kijken bij de clubs. Tijdens deze werkbezoeken gaat de aandacht vooral uit naar zaken als de infrastructuur, technische hulpmiddelen en de veiligheidsorganisatie.

Praktijkkennis

Op deze manier blijven de leden van de tuchtrechtelijke organen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, van de mogelijkheden én onmogelijkheden. Dat vergroot hun praktijkkennis over allerlei operationele zaken op het gebied van wedstrijd- en veiligheidsorganisatie van BVO's. Ook in combinatie met diverse andere betrokken partijen, zoals lokale autoriteiten.

Tijdens de werkbezoeken bieden de clubs een blik achter de schermen van hun veiligheids- en wedstrijdorganisatie. Vaak via presentaties en een rondleiding in het stadion. Zo werd bij Feyenoord de commandokamer bekeken, vertelde FC Utrecht over het preventieve supportersbeleid en ging N.E.C. dieper in op het camerasysteem. Komend seizoen vinden er meer werkbezoeken plaats.

Tuchtrechtspraak Tuchtrechtspraak Alles over de tuchtrechtspraak.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen