Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Teambox winnen? Stemmen kan tot en met 5 november

KNVB Media
KNVB Media
4 november 2017, 13:39
1:13

De Teambox is een box met fruit speciaal voor de O8 t/m O11 teams. - Foto: KNVB Media

Het is even na 09.00 uur en het restaurant van de IKEA-vestiging in Utrecht stroomt deze najaarszaterdag vol. Dat er een goedkoop ontbijtje kan worden gescoord bij de Zweedse woongigant is alom bekend. Croissant, witte pistolet, jam, pindakaas, ei. Het enige wat ontbreekt is een gezond stuk fruit.

Op hetzelfde tijdstip verzamelt zich op het dak van de parkeergarage van het immense woonwarenhuis de voetbaljeugd van Faja Lobi KDS. Op het dak? Jazeker, deze club is gevestigd op één van de wonderlijkste plekken in Nederland. Of misschien wel in heel Europa. Toen IKEA zijn vestiging aan de zuidwest-rand van Utrecht wilde uitbreiden, moest er voor de amateurclub een nieuwe plek worden gezocht. Het compromis was even curieus als origineel: Faja Lobi KDS ging op hoogte voetballen.

Appels, peren en mandarijnen

De Teambox is samengesteld door de KNVB en partner Sligro, en onderdeel van de campagne Lekker Bezig

Na vier jaar weten de leden van de Utrechtse amateurclub niet beter. Wat de kinderen nog niet weten, is dat er deze dag een goedgevulde Teambox voor hen gereed staat. Gevuld met diverse soorten fruit, zoals appels, bananen, peren en mandarijnen.

Diverse verenigingen, die zich bevinden in wijken met veel lagere sociaaleconomische groepen, krijgen dit seizoen een Teambox geleverd. Met als doel dat kinderen in aanraking komen met een gezonde leefstijl. Obesitas is een groeiend probleem in de maatschappij. Eén op de zeven jongeren lijdt aan overgewicht.

Bekijk het uniek gelegen complex van Faja Lobi KDS in Utrecht. 

Bara uit de olie

Ook in veel voetbalkantines zijn de verleidingen groot. "Het is al snel een snoepzakje na afloop hè", vertelt een van de ouders van het JO9-team. "Of een tosti, patatje of iets anders uit de frituur." Bij Faja Lobi KDS, een club met Surinaamse roots, is de snackkaart nog iets uitgebreider, want natuurlijk mag het broodje kip niet ontbreken en wordt in de keuken de heerlijke, maar toch ook vette, bara in de olie gebakken.

Fruit is niet verkrijgbaar in de kantine, maar wellicht komt daar binnenkort verandering in. Faja Lobi KDS is namelijk één van de in totaal 41 verenigingen en 346 teams die deelnemen aan het project van de KNVB, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en het ministerie van VWS. Dat betekent dat wekelijks ongeveer 3.500 kinderen een gezond stuk fruit krijgen. De subsidieregeling loopt voor het gehele seizoen 2017/'18.

Aanmelden

Maar ook andere verenigingen kunnen zich aanmelden voor de Teambox. De Teambox is samengesteld door de KNVB en partner Sligro, en onderdeel van de campagne Lekker Bezig, die is gericht op een gezondere kantine. De Teambox is voor JO8 t/m JO11 jeugdteams die uitkomen in de KNVB competitie. Wanneer een team de Teambox afneemt, krijgt de ploeg voor iedere thuiswedstrijd tijdens de reguliere KNVB-competitie twee Teamboxen: één voor het eigen team en één voor het uitteam. 

Aanmelden Aanmelden De Teambox is een box met fruit speciaal voor de O8 t/m O11 teams.

Teambox winnen

Teambox winnen? Dat kan! Tot en met zondag 5 november kun je stemmen op jouw vereniging en kans maken op een seizoen lang gratis de Teambox voor jouw vereniging. De tien verenigingen met de meeste stemmen winnen de prijs! Er zijn ook andere mooie prijzen te winnen, zoals tickets voor een wedstrijd van het Nederlands elftal en het officiële shirt van het Nederlands elftal.

Stem op jouw club Stem op jouw club Wil jij een seizoen lang gratis Teamboxen ontvangen?

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen